/ meikit

Valkoinen kajal, tuhruliner ja muut meikit, joilla on ikuinen porttikielto meikkipussiimme

Makuasioista ei voi kiistellä, mutta ainahan sitä voi sanoa mielipiteensä, vai miten se nyt menikään... Joka tapauksessa muutamat tuotteet saavat kulmakarvamme kohoamaan aina, kun satumme niihin törmäämään. Näin siksi, että nämä kyseiset "meikkipussin helmet" eivät kaunista ketään, vaan ennemminkin juuri päinvastoin.

Tässä siis inhokkilistamme, olkaat hyvät:

Supernude puna
Förlåt Maria Montazami, olet huikea tyyppi, mutta huulipunamakumme eivät kohtaa. On nimittäin niin, että liian lähellä omaa ihonsävyä oleva huulipuna luo vaikutelman, että ihminen on huuleton. Lisäksi tällainen nakkipuna, helmiäisellä tai ilman, ei tuo kasvoille ei sitten minkäänlaista hehkua ja eloa.
Kokeile sen sijaan: roosaan tai persikkaan taittavia nudepunia.

Siniseen siftaafa highlighter
Liila tai sinisävyinen korostusväri on toki ihan ookoo valinta – jos sattuu olemaan Disney on Ice -show´n esiintyjä. Muussa tapauksessa sävyjä ei voi suositella, etenkään siinä tapauksessa, jos ikä alkaa jollain muulla kuin ykkösellä. Viime vuosina valloilla ollut highlighter-buumi on luonut markkinaraon villeille korostusväreille. Kun meikkipussista löytyy jo ne turvalliset vaihtoehdot, pitää kokeilla jotain uutta. Jos et usko Ia- ja Elina-tätiä, niin testaa itse itse – etenkin päivänvalossa sinisävyinen hehku on suorastaan mykistävä.
Kokeile sen sijaan: samppanjan sävyistä tai aavistuksen pinkkin tai persikkaan siftaavaa hehkuttajaa. Jos tulit shopauttaneeksi sinisävyjä sisältävän paletin, käytä hurjimmat napit silmämeikkiin.

Valkoinen kajal
Ideana ilmeisesti on, että vetäisemällä valkoiset sisärajaukset silmät näyttäisivät suuremmilta. Todellisuudessa rajaukset näyttävät siltä, kuin silmissä olisi, noh, valkoista kajalia. Vaikutelma ei ole niin sanotusti luonnollisin mahdollinen, ja kaiken lisäksi rajaukset saavat silmät näyttämään todellista keltaisemmilta ja verestävimmiltä.
Kokeile sen sijaan: luonnollista nuderajausta.

Kimaltava aurinkopuuteri
Se näyttää rasiassa kimmeltävältä kuin kesäaurinko järvenselällä, mutta auta armias, kun pyöräytät puuteria sutiin ja sipaiset väriä kasvoillesi. Kimaltavat hiput riistäytyvät hallinnasta ja leviävät pitkin naamaa kaula-aukkoon saakka. Ja vaatteille. Ja käsiin. Ja sieltä kaikkialle, mihin kosket. Toinen kimallepuuterin ongelma on, että se näyttää överiltä yhdistettynä poskipunaan. Aurinkopuuteria kun on tarkoitus käyttää poskipunan kaverina, hieman poskipunan alapuolella sekä sipaisuna otsassa, nenänpäässä ja leuassa.
Kokeile sen sijaan: sitä rasiassa tylsältä näyttävää, mutta ah niin toimivaa mattasävyä tai maltillisen helmiäishohtoista vaihtoehtoa. Muista myös, että vaaleaa pukee vaalea aurinkopuuteri ja tummaa tumma.

Sivellin-eyeliner
Selvennykseksi alkuun, että tarkoitamme tässä sitä kuvassa näkyvää perinteistä vesiliukoista, nestemäistä eyelineria, jossa on löysä, ohut sivellinkärki. Siinäpä tuote, jonka kanssa ammattimeikkaajallakin lähtee järki. Ensinnäkin värin levittäminen on hel... julmetun vaikeaa, kun tynkä sivellin sotkee sitä ripsiin ihan väistämättä. Toisekseen väri kuivahtaa nopeasti, ja jos sitä yrittää yhtään kerrostaa, se alkaa kuivuttuaan lohkeilla. Ja kolmannekseen – kun rajauksen on saanut vihdoin valmiiksi (jos on saanut), niin ei tarvita kuin yksi kyynel tai vesipisara, niin koko systeemi leviää ja tuhoaa samalla silmämeikin. Ja uskottavuuden.
Kokeile sen sijaan: vedenkestävää tai pitkäkestoista geelirajausta ja pitkää, laadukasta sivellintä.

Kuva: Shutterstock