/ ihonhoito

Onko vaahto seuraava öljy? Uusi buumi jyllää nyt kosmetiikkahyllyillä

Viitisen vuotta sitten öljyistä tuli raaka-aineiden superhitti. Ensin moni suhtautui niihin nyrpeästi – niin mekin – syynä varmaankin kokemukset männävuosien paksuista ja paloöljymäisen tuhdeista koostumuksista. Uuden sukupolven öljyt olivat kuitenkin ihanan ohuita ja helposti imeytyviä, ja niiden suosio sen kun jatkuu. Olemmekin odotelleet, koska markkinoille tulee uusi hittikoostumus. Nyt yksi ehdokas on noussut tyrkylle, ja se on vaahto.

Muoto- ja puhdistusvaahdot ovat toki vanhoja tuttavuuksia, mutta nyt vaahtokoostumuksia löytyy todella yllättävistäkin tuotteista. Erityisen in näyttävät olevan vaahtoavat naamiot, joita on saatavana kangas-, voide- ja geelimuodossa.

Meitä ilahduttaa vaahdoissa etenkin niiden keveys. Ne tuntuvat ihanalta jo käteen tursotettuina, ja levittäminen on todella vaivatonta. Aika näyttää, jatkuvatko vaahtobileet kosmetiikkahyllyillä, mutta tässä joka tapauksessa muutama kiinnostava ja hauska tulokas.

Tuoksuvaahto

Mikä: Tuoksuvaahto jättää iholle pitkäkestoisen tuoksun ja pehmeän, kosteutetun pinnan. Innovatiivinen, runsaasti vaahtoava vaahto on kevyt ja helposti levittyvä. Vegaaninen.
Ja tällainen se on: Olemme (kröhöm) lievästi sanottuna ylittäneet tikkari-iän, mutta eihän siitä pääse mihinkään, että legendaarisen brändin lanseeraama tuoksuvaahto on vastustamattoman hauska tuttavuus. Koostumuksen lupaillaan tekevän hyvää iholle, mutta hoitotuotteesta ei ole kysymys – tämä on siis "vain" tuoksuvaa vaahtoa. Valitsimme kokeiluun vähiten karkkimaisen vaihtoehdon eli omenan, joka on yllättävän freesi mutta kuitenkin sen verran vahva, että ranteista tekee mieli huuhtaista tymäkimmät aromit pois. Sen jälkeen jäljelle jääkin oikein mukavan mieto bukee. Jos teinisi ihastuu tähän, ohjeista häntä laittamaan vaahtoa pieni määrä – lotraaminen tekee ihosta tahmean ja tuoksustakin tulee ylenpalttinen. Ps. Jos haluat joskus päteä hauskalla knoppitiedolla, niin tiedoksi, että Chupa Chups -logon on suunnitellut itse Salvador Dali.

Chupa Chups Perfume Foam -tuoksuvaahto Jolly Lolly, 11,90 €. Neljä tuoksuvaihtoehtoa.

Puuterimousse

Mikä: Riisitärkkelystä sisältävä koostumus hoitaa, puhdistaa ja luo volyymia hiuksille. Erittäin luonnollinen lopputulos, ei tuotejäämiä. Vegaaninen.
Ja tällainen se on: Käsiin tursutettu vaahto ritisee ja ratisee hauskasti. Tuoksu on mieto, mutta vaahtopalleron kanssa on vähän aikaa ymmällään. Miten tämän saa sihdattua hiusten tyviin ja minkä verran sitä laitetaan? Homma sujuu lopulta parhaiten niin, että vaahdon jakaa molempiin käsiin, työntää sormet hiuspohjaan ja pöyhii aineen niin lähelle tyveä kuin mahdollista. Annostelun kanssa ei tarvitse olla liian varovainen, sillä vaahto on melko kevyttä. Ehkä jopa liiankin kevyttä, sillä odotimme näyttävämpää kuohkeutta ja vähän enemmän pientä kitkan tuntua. Kevyeen pikafreesaukseen tuote on kyllä ihan kelpo.

Design.me Quickie.me Dry Shampoo Foam -kuivasampoovaahto, 26,90 €.

Kupliva naamio

Mikä: Kaikille ihotyypeille sopiva syväpuhdistava kuplanaamio, jossa on puuhiiltä ja teepuuöljyä. Puhdistaa ihohuokoset ja jättää ihon raikkaan tuntuiseksi.
Miltä tuntuu: Naamio tulee ulos pussista harmahtavana geelinä, mutta muuttuu iholla valkoiseksi vaahdoksi. 10 minuutin vaikutusaikana vaahto turpoaa niin, että peiliin katsoesa Quasimodokin jää kakkoseksi. Nenän kautta hengittäminen ei loppuminuuteilla enää onnistu. Vaahto on täysin tuoksutonta ja ilmavan kevyttä: ihan kuin kasvoilla ei olisi mitään! Pesun jälkeen naamassa on havaittavista pienen pientä kihelmöintiä, joka jatkuu vartin. Sen verran hiili–teepuuöljy-yhdistelmässä on puhdistustehoa, että iho kaipaa toisen kosteusvoidekerroksen illan aikana.

Syväpuhdistava kuplanaamio, 2,99 € / 4 kpl, Tokmanni.

Kermavaahtovoide

Mikä: Suositun tuoksuperheen uusi tulokas on hemmotteleva ja herkullisen tuoksuinen vartalovoide vaahtomuodossa.
Ja tällainen se on: Suusta pääsee väkisin "ooh", kun täyteläistä vaahtoa tursuttaa käteen. Tämä on silkkaa kermavaahtoa, jolla syntyisi täydelliset ruusukkeet täytekakun reunaan. Myös tuoksu on todella ihana, kevyt ja Chupa Chupsiin verrattuna aikuisen omenainen. Vaahto on hirmu riittoisaa, ja pieni pallero riittää koko kroppaan. Koostumus imeytyy hetkessä ja on kevyen kosteuttavaa. Tämä menee jatkoon!

DKNY Be Delicious Moisturizing Body Mousse -kosteuttava vartalomousse, 25 €.

Vaahtovesi

Mikä: Ilmava vaahtomuodossa oleva hoitovesi, jonka hiilihappoa sisältävät, ihohuokosia pienemmät mikrokuplat kulkeutuvat ihoon ja aktivoivat ihon toimintoja yhdessä Koishimaru Silk Royal -yhdisteen kanssa.
Ja tällainen se on: Tuotteen kuvaus kuulostaa ihanalta, ja aivan ihanahan se onkin. Vaahtoa pursotetaan pieni määrä suoraan kasvoille poskille, otsaan, leukaan ja nenään. Me laitoimme myös kaulaan ja dekolteelle. Käyttäminen on todella helppoa hoitovesiin verrattuna. Niitähän kehotetaan levittämään kasvoille suoraan käsistä ilman pumpulia, ettei kallista ainetta imeytyisi suotta hukkaan. Hankaluutena on se, että vesi lorisee helposti sormien välistä ja karkaa pitkin kaulaa. Siksi vaahto onkin niin mainio olomuoto hoitovedelle! Koostumus on ylellisen raikas ja viilentävä, emmekä löydä tästä kerrassaan mitään huomautettavaa – paitsi ehkä hinnan. Kirpaiseehan se.

Sensai Absolute Silk Micro Mousse Treatment -hoitava mikrovaahto, 169 € / 90 ml.

Ps. Näin vaahtonaamion testaus sujui

Aluksi naamio vaahtosi maltillisesti...

...mutta vähän ajan kuluttua, apua! Vaahto paisui ja paisui ja massa blokkautui nenän eteen niin, että hengittämisen kanssa oli vähän niin ja näin. Mutta silti, tämä on ihana!

Design.me -kuivasampoo ja Sensain puhdistusvaahto saatu.

Lue lisää:
Voiko yksi sävy oikeasti sopia kaikille? Testissä ihon sävyyn mukautuvat päivävoiteet

Totaalihurahdus! Tämä laite käänsi 30 vuoden ihonhoitorutiinit päälaelleen

Skippaa intialainen päähieronta ja satsaa monitoimituotteisiin - tässä kauneustärppimme matkalle