/ hiukset

Tukka länässä koko talven? Täsmävinkit ikuisen marraskuun hiuksiin

Onko tukkasi jatkuvasti joko a) liian pörröinen tai b) päätä pitkin liiskautunut? Tässä Ian ja Elinan vinkit tukkakriisin selättämiseen.

Ian kootut valitukset:
Voisi kuvitella, että paksun ja taipuisan tukan kansa pääsisi hiusasioissa helpolla. Mutta ei, etenkin kun on sattunut syntymään maahan, jossa sataa tätä nykyä lähes puolet vuodesta. Kosteus kun on karhean ja luonnonkiharan hiuslaadun pahin vihollinen.

Aina välillä haaveilen leikkauttavani muodikkaan, napakan hiusmallin, mutta sitten muistan realiteetit. Vaikka olisin aamulla föönannut, suoristanut, muotoillut ja viimeistellyt kuontaloni kaikkien sääntöjen mukaan, viimeistään iltapäivällä tämä kaikki on muisto vain.

Miksi sitten taistelen tukkaani vastaan, enkä ole lähtenyt mukaan curly girl -villitykseen? Niin...jostain syystä sitä usein haluaa juuri päinvastaista, mitä itselle on suotu. Pidän omassa päässäni suorasta ja selkeästä hiustyylistä ja kadehdin niitä, jotka voivat antaa tukan kuivua itsestään. Itse en voisi kuvitellakaan lähteväni ovesta ulos hiukset luonnontilassa – näyttäisin hullujenhuoneesta karanneelta.

Koska en jaksa väkertää tukkaani tuntikausia (noh, totta puhuen harvoin edes kuivata), pelastuksiani ovat öljyt, voiteet ja ponnarinauha. Lenksuja onkin paniikin ehkäisemiseksi aina käden ulottuvilla: laukuissa ja taskuissa sekä auton vaihdekepin, kännykän ja ranteen ympärillä.

On tässä Suomen ilmastossa yksi positiivinen puoli: pitkä pipokausi. Kutrit liiskaantuvat kätevästi päähineen alla sileän ja siistin näköiseksi.

KAMPOIHIN KARHEUDELLE
L'Oréal Professionnelin Serie Expert Wheat Oil Absolut Repair -seerumi pehmittää kuivan korpputukan tehokkaasti ja jättää hiukset superiiltäviksi, 14,50 e.

SILKKISTÄ SILEYTTÄ
Lakmèn Teknia Organic Balance Hydra-Oil -hiuksiin jätettävä tuplavaikutteinen hoitoaine ravitsee ja suojaa hiuksia. Öljypohjainen suihke selvittää hiukset välittömästi pesun jälkeen ja taltuttaa pörröisyyttä niiden välillä. Juuri sitä, mitä tällainen pörröpää kaipaa! 29,90 e. Vegaaninen.

HUS PÖRRÖISYYS
Olaplexin monitoiminen No.6 Bond Smoother -muotoiluvoide lupaa pitää hiukset kiiltävinä ja sileinä 72 tuntia. Loistotuote myös luonnonkiharoiden hallintaan. 31,90 e. Vegaaninen.

Elinan marmatukset:
Olen aina haaveilllut luonnonkiharasta tukasta, koska omaani suorempaa saa hakea. Tukkani on sitä maankuulua suomalaista laatua eli luontojaan maantienvärinen, lättänä, ohut ja lasimaisen liukas. Olen tosin melko ahkera hiusten värjääjä ja juuri nyt blondi, joten hiukseni ovat samaan aikaan liukkaat ja kuivat. Hennoimmat hiukset ovat kärsineet, vahvimmat yhä omat sileät itsensä. Voi ihanuutta!

Kun ilmankosteus on jatkuvasti 100 % (tai ainakin siltä se tuntuu), tukastani häviää viimeinenkin puhti. Se on veltompi kuin metron penkillä röhnöttävä teini, enkä voisi kuvitellakaan poistuvani roskista pidemmälle ilman jonkinlaista muotoilutuotetta.

Paras ystäväni on kuivasamppoo, joista nyt käytössä on Four Reasonsin blondiversio (tsekkaa tuotetärppi alta.) Toinen suuri suosikkini on aavistuksen kevyempi Davinesin More Insede Dry Texturizer, joka myös tuoksuu taivaalliselta. Four Reasons on siitä kivempi talvituote, että tukka pysyy muhkeana myös pipon alla ja kohenee pienellä pöyhinnällä. Myös kosteudelta suojaava hiuskiinne on ihan ehdoton.

HIUSTEN SATEENVARJO
Living Proof -sarjan superkevyt Humidity Shield -viimeistelysuihke suojaa hiuksia ulkoiselta kosteudelta auttaen kampausta pysymään kuosissaan pidempään. Ei kypäräefektiä, joten loistava myös ohuttukaisille! 29,90 e. Vegaaninen.

BLONDIN OMA KUIVASAMPPOO
Tämä Four Reasonsin hopeanhohtoinen Cool Blonde Dry Shampoo -hiuspuuteri on aivan ihana! Se kohottaa tyveä kunnolla ja on hintsusti violettiin sävytetty, eli väri taitaa hiuksista keltaisuutta, 17,90 e. Vegaaninen.

Muut tuotteet paitsi Living Proof on saatu.

Pääkuva iStock.

Lue myös:

Rakkautta ilmassa! Tästä syystä hurahdimme meikinpohjustajiin, joita hetki sitten inhosimme

Kymmenen kovinta! Valitsimme vuoden 2019 parhaat kosmetiikkatuotteet

Suuri sivellinspektaakkeli! Mukana meikkisiveltimien klassikot, parhaat uutuudet ja varoitus huoltovinkistä, jota moni tyrkyttää