/ ihonhoito

Totaalihurahdus! Tämä laite käänsi 30 vuoden ihonhoitorutiinit päälaelleen

Meikkaamiseen en kyllästy varmaan koskaan, mutta ihon putsaaminen on ihan vihoviimeinen juttu. Valitin jo aiemmassa postauksessa siitä, etten jaksa ikuisuuksia kestävää jokailtaista puhdistusoperaatiota. Mitä nopeammin ja helpommin meikit saa pois, sen parempi. Juuri tästä syystä istuin Foreo-kasvoharjojen infotilaisuudessa fiiliksellä "kuulostaa kivalta, mutta ei ole minun juttuni".

Kyseessä on siis silikoninen harjasarja, joka on saavuttanut megasuosion ympäri maailmaa. Valikoimassa on paitsi kasvojen, myös hampaiden hoitoon tarkoitettuja vekottimia. Laitteita myydään 77 maassa, ja hypetyksestä kertoo jotain se, että harjoja myydään yksi per joka toinen sekunti. Tarina kertoo, että Kim Kardashian ja Meghan Markle kuuluvat sarjan faneihin. (Noh, esimerkiksi Kim tuskin hehkuttaa ilmaiseksi mitään, mutta eihän sitä koskaan tiedä!)

Foreo on valmistettu ultrahygieenisestä lääketieteellisestä silikonista (ei kerää bakteereita) ja sen harjakset on pyöristetty (hellävarainen iholle). Perinteisiin kasvoharjoihin verrattuna harjakset eivät myöskään pyöri, vaan ne värähtelevät pystysuunnassa 8000 kertaa minuutissa. Tätä kutsutaan korkeataajuusvärähtelyksi. Harja ei siis kuori ihoa vaan syväpuhdistaa huokoset.

Laite on täysin vesitiivis, joten sitä voi käyttää vaikka suihkussa. Lopuksi laitteen voi pesaista saippualla. Saatavana on useita malleja ja kokoja. Osa niistä on ladattavia, osa toimii pattereilla.

Sarjan monipuolisin malli on nimeltään Luna 2. Tässä mallissa mukana myös matalataajuusvärähtelytoiminto, jota käytetään hoitotuotteiden imeyttämiseen. Anti-age-puolen taajuusvirta tehostaa seerumien, voiteiden ja naamioiden imeytymistä, mutta sen luvataan vaikuttavan myös ihon syvempiin kerroksiin lisäämällä kollageenin tuotantoa.

Kävi niin, että Foreo-infon edetessä alkoi kiinnostella enemmän ja enemmän! Kaiken lisäksi samassa pöydässä istunut kauneustoimittajakollega hehkutti vempainta ja kertoi olleensa siihen jo vuoden koukussa. Hän kertoi huomaavansa ihossaan, jos käyttöön on jäänyt tauko. Eihän tässä enää ollut muita vaihtoehtoja kuin testata ko. härveli.

Foreo Luna 2 -harjat on värikoodattu ihotyyppien mukaan. Mallista löytyy omansa normaalille, herkälle ja rasvoittuvalle iholle sekä seka-iholle, 199 €.

Kesti vielä viikon, että sain kaivettua oman Lunani pakkauksestaan, mutta sen jälkeen minusta ja siitä on tullut erottamattomat.

Etenkin puhdistustoiminto on mieletön! Se tuntuu ihanalta, rentouttavalta hieronnalta – mitä se tavallaan onkin. Kasvoja voisi hurruutella paljon pidempäänkin kuin laitteeseen ajastetun minuutin verran.

Puhdistuspuolta voi käyttää suoraan puhdistusaineen kanssa tai kaksoispuhdistuksen toisessa vaihessa, eli Aasialaisen pesurituaalin mukaisesti. Siinä meikki poistetaan ensin kertaalleen rasvaa liuottavalla putsarilla kuten öljyllä, ja viimeistellään puhdistus sen jälkeen kevyemmällä, vesiliukoisella aineella kuten geelillä.
Itsestäni tuntuu mukavammalta harjailla puhdasta ihoa, ja laite toimiikin parhaiten vaahdon tai geelin kanssa. Olen ottanut tavaksi tehdä KOKO kahden minuutin hoitokäsittelyn iltaisin. Aamulla skippaan puhdistusosuuden ja imeytän vain seerumin (joku raja!).

Puhdistusharjalla voi tehostaa syväpuhdistavan naamion vaikutusta tai tehdä käsittelyn ennen naamion levittämistä. Itse kokeilin anti-age -puolta kosteuttavan naamion kanssa, ja hyvin toimi. Tsekkaa oheinen Insta-video!

Anti-age-puolta liikutellaan lymfakierron mukaan kasvojen keskeltä ulospäin. Näin myös ylimääräiset nesteet saavat kyytiä. Tämäkin vaihe kestää minuutin, mutta ainakin oma nahkani imaisee seerumin nopeammin. Välillä olen lisännyt ainetta ja jatkanut käsittelyä, välillä taas lopettanut, kun nahkea silikonipinta alkaa kitkata iholla.

Heti ensikäsittelyn jälkeen näin, että laite antaa pintaverenkierrolle potkua. Kasvoille jää käsittelyn jälkeen aina mukavan napakka ja raikas tunne. Ja voisin vaikka vannoa, että iho tuntuu aiempaa siloisemmalta.

Summa summarum: olen lisännyt ihoni hoitamiseen aikaa päivittäin peräti k-o-l-m-e minuuttia, ja se on paljon se. Suurin juttu on kuitenkin se, että en enää pitkitä pesulle lähtöä vaan melkein jopa odotan sitä.

Tässä selkeä video-opastus Foreon käyttöön.

Tuote on saatu.

Lue myös:

Pilaako meikkien poistaminen sinunkin iltasi? Ei muuten pilaa enää

Tajunnan räjäyttävä sitruunaspray - kasvosuihke koukuttaa kerrasta

Multimasking-överit - testasimme uuden naamiotrendin

Valkoinen kajal, tuhruliner ja muut meikit, joilla on ikuinen porttikielto meikkipussiimme