/ meikki

Terkut töistä! Tällaista on meikkaajan työ korona-aikana

Hyvä hygienia on meikkaajalle itsestään selvä asia, koska työssä ollaan sananmukaisesti aivan iholla. Nyt homma on täytynyt nostaa aivan uudelle tasolle. Työt kuitenkin hoituvat, kunhan käyttää mielikuvitusta.  

Meikkaajilla on tällä hetkellä kovat ajat: tilaisuuksia ei järjestetä, tv-tuotantojen tekemistä on lykätty ja moni peruu aikansa ihan varmuuden vuoksi, mikä on hyvin ymmärrettävää. Oma kalenterinikin näyttää hämmentävän tyhjältä. Elämä ei ole kuitenkaan pysähtynyt täysin, ja välillä tulee tärkeitä kuvauksia tai etäpalavereita (kyllä, niinkin merkittäviä palavereita voi olla), joihin tarvitaan meikkaajaa. Työskentely vaatii kuitenkin huolellisuutta ja varovaisuutta. Asiakkaan terveyttä ei halua missään nimessä vaarantaa, ja toki omastakin on pidettävä huoli.

Näin työt sujuvat:  

Aloittelijan moka: liian isot hanskat

Kun saavun työpaikalle, puen käteeni kumihanskat ja laitan työpisteeni kuntoon. Ennen kuin meikattava istuu penkkiin, asetan kasvoilleni hengityssuojaimen. Eikä paljon haittaa, vaikka olisi vetäissyt kunnon valkosipulipläjäyksen edellisenä päivänä! Normaalisti semmoinenkin täytyy ottaa huomioon.

Käsineiden pitää olla riittävän napakat, sillä tarkka työ ei onnistu numeroa liian isot hanskat kädessä. Tämän opin kantapään kautta, kun tein ensimmäistä meikkiä hanskoitetuin käsin.

Näpit hikoavat hanskojen uumenissa väistämättä, mutta sille ei voi mitään. Puuteroidut ja hengittävät suojakäsineet olisivat ihanat, mutta sellaisia ei apteekkien hyllyillä sattuneesta syystä liiemmin ole ollut tarjolla. Käsineisiin voisi toki ripotella talkkia tai käyttää niiden alla ohuita puuvillahanskoja.

Unimaski naamalla ja rillit huurussa

Jos kumikäsineitä oli vaikea löytää, niin hengityssuojaimien metsäsäminen oli melkeinpä mission impossible. Kauppojen hyllyt ammottivat tyhjyyttään silloin, kun olisin tarvinnut suojainta ensimmäisen kerran.

Hätäpäissäni ratkaisin asian vetäisemällä unimaskin suuni eteen (ajatuksella onhan se tyhjää parempi), mutta huonostihan siinä kävi. Maskin yläosa lerpatti nenän vierustoilta, joten sujautin reunat silmälasien alle. Tämä taas aiheutti sen, että rillini olivat pian huurussa. Onneksi äkkäsin, että kosmetologit käyttävät suu-nenäsuojia jalkahoitoja tehdessään, ja yhdestä hoitolasta sain lunastettua parit maskit ensi hätiin.  

Varotoimet

  • Ei riitä, että pelit ja pensselit on desinfioitu huolella, jos nillä tupsuttelee ihon ja värinapin väliä edestakaisin. Niinpä raaputan puuterimaista väriä paperin päälle ja otan siitä siveltimeen tai pumpulilappuun. Irtopuuterin sirottelen hanskoitetulle kämmenelle ennen iholle viemistä.
  • Ripsiväristä kerään väriä spaatteliin ja harjaan kierreharjan tai siveltimen avulla ripsiin. Myös huulipunat ja -kiillot menevät huulille spaattelin tai kämmenselän kautta.
  • Suosin pumppupulloja ja tuubeja, koska ne ovat takuuvarmasti hygieenisiä. En klähmi koskaan voiteita sormin avoimesta purkista, vaan kaapaisen ne spaattelilla. Nyt olen ekstratarkka, ettei sormi käy lähelläkään purkin reunaa.
  • Kynät teroitan kunnolla ennen seuraavaa käyttökertaa.

Vinkkivitoset muille meikkaajille

  • Käsien lämmössä notkistettavat aineet (kuten hiusvaha), eivät levity hanskat kädessä helposti. Jotkut hiustuotteet myös tarraavat helposti kumikäsineisiin kiinni, mutta onneksi ne voi levittää hiuksiin kamman tai harjan avulla.
  • Ja ei mitään niin huonoa, ettei jotain hyvääkin! Kumikäsine on aivan ihanteellinen väline meikkivoiteen levitykseen. Toimii vähän kuten silikoninen meikkisieni!
  • Mikäli siveltimien jatkuva desinfioiminen tuntuu työläältä, kannattaa ottaa pumpulipuikot ja vanulaput käyttöön. Topseilla käy kätevästi luomenpohjustajan, luomivärin, peiteaineen ja huulipunan laitto. Vanulapuilla taas onnistuu meikkivoiteen, puuterin ja poskipunan tupsuttelu.

Huom! Pääkuvassa triplasuojaus: käsissä kumihanskat, kasvoilla hengityssuojain ja päässä panta järkyttävälle juurikasvulle (kampaajani sulki ovensa kolme päivää ennen värjäysaikaani.)

Lue myös:

Rakkautta ilmassa! Tästä syystä hurahdimme meikipohjustajiin, joita hetki sitten inhosimme

Suuri sivellinspektaakkeli! Mukana meikkisiveltimien klassikot, parhaat uutuudet ja varoitus huoltovinkistä, jota moni tyrkyttää

Oman kynnen vahvistus acrygeelillä - vihdoin kestävät rakennekynnet!