/ meikit

Sopivatko feikkipisamat nelikymppiselle? Me testasimme

Tekopisamat ovat tämän kesän villitys, mutta ainakin me olemme bongailleet niitä pääasiassa pari-kolmikymppisten kasvoilta. Siksi halusimme kokeilla, miltä ne näyttävät aikuisen naisen naamassa.

Noin ylipäätään olemme sitä mieltä, että on makuasia – ei ikäasia – mitä sitä päällensä pistää tai naamaansa taiteilee. Luonnolliset pisamat näyttävät toki aina upeilta, mutta tekemällä tehty on aina tekemällä tehty. Pisamia testatessamme selvisi, että muutama juttu kannattaa ottaa huomioon, jos rippikouluajoista on vierähtänyt useampi vuosikymmen.

Feikipisamia voi tehdä kolmella tavalla:

1) Hennalla tai itseruskettajalla. Hifistelijän valinta on hennatahna, jonka annetaan vaikuttaa tunti–pari ennen poistamista. Itseruskettava on toinen vaihtoehto. Sitä käytettäessä on tosin vaikeampi kontrollida täplien kokoa ja muotoa, koska itseruskettavat voiteet imeytyvät ihoon nopeasti, eikä niissä ole sävyä välttämättä nimeksikään. Ehkä olemme tylsiä, mutta edes kokeilunhaluinen Elina ei lämmennyt kestopisamille. Ajatus pesua kestävän värin töpöttelystä pigmenttilaikkujen ja suurentuneiden ihohuokosten joukkoon ei vaan tuntunut houkuttelevalta. Kun meikitön naama näyttää muutenkin epätasaisen väriseltä, kirjavuutta ei halua korostaa lisää – niin mielettömän ihania kuin pisamat ovatkin. Koko homman ideana on kumminkin loihtia raikkaan tyttömäinen look, ei maksaläiskäkimaraa.

2) Pisamakynällä. Tässä kohtaa on pakko mainita (leuhkia), että me molemmet hankimme joskus 15 vuotta takaperin Lancômen pisamakynät – ehkä markkinoiden ensimmäiset. Kyseessä oli perinteinen teroitettava meikkikynä, eikä se kyllä ollut lainkaan hassumpi. Nyt tyrkyllä on uuden sukupolven tulokkaita, kuten tämä Kicsin valikoimissa oleva Fake Freckles -kynä. Olemme kuitenkin kuulleet siitä niin ristiriitaisia arvioita luotettavina pitämiltämme tahoilta, että kynä jäi hankkimatta. Sen väri näyttää kaiken lisäksi kovin tummalta ja jälki turhan skarpilta omaan makuun. Pelkona oli, että lopputuloksena olisi koominen virpojalook.

3) Tavallisilla meikki- tai kulmakynillä tai voidemaisella kulmakarvavärillä. Tämän menetelmän etuja ovat, että tykötarpeet löytyvät omasta meikkipussista ja että pisamat voi tehdä meikkipohjan päälle. Vieläpä niin henkäyksen keveinä, kuin ikinä haluaa. Myös puuterimainen kulma- tai luomiväri sopii tähän tarkoitukseen, kunhan sävy on matta ja käyttää kostutettua sivellintä, jotta väri ei häivy taivan tuuliin saman tien. Päälle vielä meikinkiinnityssuihke, niin pisamat pysyvät paikoillaan iltaan saakka. Lienee jo selvää, että päädyimme menetelmään numero kolme.


Valitsimme puuhaan Benecosin kulmakynän, joka on punertavan sävynsä takia jäänyt vähälle käytölle. Ja koska halusimme mahdollisimman luonnollisen lookin, päätimme käyttää kahta värisävyä. Oriflamen Giordani Gold Double Ended -kulmakynän blonde-sävy oli vaalealle iholle napakymppivalinta – ja siinäpä muuten törkeän hyvä vaaleakutriselle sopiva kulmakynä, mikäli sellaista kaipaat! Jos pilkuista tulee liian selvästi erottuvia, niitä voi pehmentää vanupuikoilla tai kevyesti sormenpäillä. Kiinnitimme meikin Clarinsin Fix´ Make-Up -meikinkiinnityssuihkeella. Se on ihana mutta todella kevyt. Jos tarvitset pysyvämpää kiinnitystä, suosittelemme Urban Decayn suihketta.

Sitten vielä muutama vinkki. Pisamat näyttävät luonnollisilta, kun piirrät niitä muuallekin kuin nenän seutuville. Me teimme täplät kahdessa vaiheessa: ensin ihan vaaleita pilkkuja ympäri kasvoja, sitten joitain tummempia sinne tänne. Pisamat ovat harvoin ihan pyöreitä, joten niistä kannattaa tehdä hieman epäsäännöllisen muotoisia. Jos käytät kynää, vältä liian kovia laatuja. Tämäkin tuli testattua: kova kulmakynä raapi iholta mukaansa meikkivoidetta.

Lopputulos oli omasta mielestämme kiva ja freesi. Eritysen hyvin se toimii kuulaan, kevyen meikin kera. Ei muuta kuin kynät esiin ja kokeilemaan! Jos tuntuu överiltä, niin ainahan voi hieman korostaa olemassa olevia pisamia, jos sellaisia sattuu muutama kappale löytymään.


Oriflamen kulmakynä saatu.