/ ihonhoito

Tajunnan räjäyttävä sitruunaspray – kasvosuihke koukuttaa kerrasta

Sarjassa Elina´s beauty confessions: hankin tänä kesänä ENSIMMÄISEN kasvosuihkeeni. Nehän nyt eivät varsinaisesti ole uusi juttu, mutta jotenkin tässä oli päässyt käymään niin, että ihonhoitorutiinini ovat olleet vuodesta toiseen lähes samat.

Olen käyttänyt kasvovettä murrosikäisestä asti (Clearasilin tuoksu tuntuu vieläkin nenässä, uuuuh), ja aina siinä perinteisessä, pumpulilla levitettävässä muodossa. Suihkeet alkoivat kiinnostaa vasta tänä kesänä, kun tuijottelin kesähelteessä Instagramin livemeikkaussessioita (esimerkiksi @katiejanehugnes ja @urgalsal_) ja huomasin meikkausta tai ihon voitelua edeltävät, nautinnollisen näköiset suihkesessiot. Silmät kiinni ja runsas, kosteuttava suihkepilvi ympäri kasvoja – tohtoo myös!

Kesähelteissä halusin maksimoida freesin fiiliksen, joten hankin Kora Organicsin sitruunaisen Energizing Citrus Mist -suihkeen, 34,90 €. Sarja on tullut vastikään Stockmannin valikoimiin, jos haluat käydä kurkkaamassa. Ja kyllä, hankinta oli n a p a k y m p p i. Tuoksu on puhtaan sitruunainen, muttei liian kirpeä. Iholle jää ihana, energinen ja raikas fiilis. Käytän nykyisin suihketta ennen kosteusvoiteen levittämistä, jolloin voide lukitsee kosteuden kasvoille.

Hehkutin löytöäni Ialle, joka on suihkeiden suuri ystävä sekä siviilissä että ns. viran puolesta eli meikkauskeikoilla. Samalla tuli puheeksi, mihin kaikkeen suihketta voi käyttää. Mikä uusi maailma tästä nyt aukeaakaan!

Tässä Ian pro-vinkit, joilla saat suihkeista kaiken mahdollisen irti:

ENNEN MEIKKIÄ TAI MEIKKISIENEN KOSTUTTAMISEEN. Pari suihkausta iholle, ja meikkivoide liukuu iholle paremmin. Kokeile myös meikkisienen kostuttamista. Etenkin kiinteät meikki- ja peitevoiteet levittyvät helpommin kuin kuivalla sienellä.

PUUTERIÖVEREIDEN TALTUTTAMISEEN JA MINERAALIMEIKIN KIINNITTÄMISEEN. Kostuta suihkeella kämmenet ja painele kevyesti kasvoja, jolloin puuteri sulautuu osaksi muuta meikkiä. Jos haluat kiinnittää mineraalimeikin, sumuta sprayta suoraan meikin päälle ja taputtele kosteus ihoon. Suihke pelastaa myös silloin, jos meikkivoide alkaa kiristää kesken päivää.

KAMPAUKSEN UUDELLEENMUOTOILUUN. Jos hiuksissa on edellispäivän lätsähtänyt kampaus, kevyt kostutus aktivoi hiuksissa olevat muotoilutuotteet. Muotoile sormin pöyhimällä tai muotoiluraudalla.

VARTALOLLE KASVOJEN SIJAAN. Jos kasvoja kostuttaa hellepäivänä vähän väliä, ripsiväri päätyy lopulta poskille. Viilennä sen sijaan suihkeella ranteet ja niska, mikä freesaa oloa välittömästi!

IAN IKISUOSIKKI JA UUSI LÖYTÖ!


Avènen Eau Thermale -terveyslähdevesi on suihkeklassikko, eikä suotta. Rauhoittava ja viilentävä spray tepsii niin auringonpolttamiin kuin ihoärsytyksiinkin. 50 ml:n puteli on täydellinen reissukoko, ja sen voi napata vaikka lentokoneeseen virkistäjäksi. Hinta noin 6,70 €.

Bioeffectin Osa Water Mist -kasvovesisuihke on pakattu näppärään, helposti käteen istuvaan tuubiin. Ihon kimmoisuutta ja kosteudensitomiskykyä parantava suihke on siitä poikkeuksellinen, että se jättää ihon hennon mattapintaiseksi, 60 ml, noin 45 €. Tuoksuton. Tuote saatu.