/ ihonhoito

Seitsemän syytä, miksi kaappini pursuaa kasvosuihkeita

Sattuneesta syystä olen viime viikkoina siivoillut ja järjestellyt kylppärini purkkiarsenaalia aiempaa tiuhemmin. Samalla olen tullut huomanneeksi, mitä tuotteita on hamstraantunut eniten. (Totta puhuen olisin osannut vastata tähän ilman kaapin syynäämistäkin.) Vastaus ovat tietenkin kasvosuihkeet.

Ne ovat supermonikäyttöisiä ja mielestäni ihan ehdottomia niin ihonhoidossa kuin meikkaamisen apunakin. Siksi en voi k-ä-s-i-t-t-ä-ä, miten joku selviää ilman niitä. Niille, jotka eivät ole suihkeiden saloihin vielä syventyneet, tässä vesiaddiktin vinkit ja muutama vahva suositus!

1. Esikosteuta

Kasvosuihke on ensimmäinen steppi ihon kosteuttamisessa, joten aloitan aamuni muutamalla reippaalla suihkaisuilla kasvoille ja kaulalle – siinä samalla herää melko tehokkaasti! Painelen kosteuden käsillä ihooni ja toistan tämän muutamaan otteeseen (korealaiseen 7-kertaiseen taputtelurutiiniin en kuitenkaan rupea...). Kun ihon pinta on vielä kostea, levitän päälle seerumin ja voiteen, jolloin ne imeytyvät paremmin, eikä suihkeen kosteus pääse haihtumaan.

Jowaén Hydrating Water Mist -kosteuttavassa kasvosuihkeessa on todella hienojakoinen sumu ja ihanan virkistävä kukkaistuoksu. Eikä haittaa, että se lupaa tuoda iholle heleyttä ja raikkautta, 10,80 e.

‌2. Buustaa voiteiden vaikutusta

Selitys sille, miksi omistan niin monta erilaista kasvosuihketta: aivan kuten muistakin hoitotuotteista, myös kasvosuihkeista löytyy vaikka mitä ominaisuuksia.  On kosteuttaaa, rauhoittavaa, heleyttävää ja mattapinnan tekevää. Koostumuksia vaihtelemalla saa näppärästi lisätehoja ihonhoitoon.

Silloin kuin iho on niin korppu, ettei mikään tunnu tehoavan, otan avuksi La Roche-Posayn Toleriane Ultra 8 -kasvosuihkeen. Tiivistetty kosteuttaja lievittää ihon kireyttä välittömästi, 25,50 e.‌

3. Kevennä koostumuksia

Jos voide tuntuu liian tuhdilta tai iho kaipaa enemmän kosteuttamista kuin pehmennystä, otan nokareen voidetta kämmenelle, pumppaan tai spreijaan sekaan kasvosuihketta ja sekoitan ne keskenään. Toimii myös meikkivoiteiden kanssa, ja tällä kikalla muunnan tanakat talvivoiteet kevyemmiksi ja kesäkäyttöön sopiviksi.

Tässä on todellinen multituote! Ivy Aïan Face Mist -kasvosuihke suojaa, ravitsee, kosteuttaa, tasapainottaa, rauhoittaa... Hinta 10,95 e.

4. Avita pohjustusta

Käytinpä meikkivoiteen levitykseen sivellintä tai sientä, kostutan sen aina ensin. Samalla kun meikkivoide levittyy helpommin, iho saa lisäripauksen kosteutta ja lopputulos näyttää kauniin kuulaalta.

Pari painallusta By Railin Pro Glow Perfecting Face Mist -kasvosuihketta meikin viimeistelyvaiheessa riittää kiinnittämään meikin ja pidentämään sen kestoa. Raikas ruusuntuoksu! Hinta 29 e.‌

5. Kiinnitä meikki

Talviaikaan en juurikaan puuterimaisiin pohjameikkeihin koske, mutta kesällä kiinteät tai jauhemaiset mineraalimeikit ja -aurinkosuojat ovat ihan lemppareita! Pyöräytän meikin kasvoille isolla sudilla, kostutan kämmenet tai kasvot suihkeella ja taputtelen lopuksi meikin "paikoilleen". Tämä keino auttaa myös silloin, jos  puuteria on tullut laitettua liian reippaalla kädellä tai iho alkaa kiristellä meikin alla.

Suihkeet sopivat myös vartalolle! Vichyn Mineralizing Thermal Water -mineraalirikas lähdevesi on ihan ässä rauhoittamaan ärtynyttä ihoa esimerkiksi auringonoton tai sheivauksen jälkeen, 10,40 e.

6. Viimeistele puhdistus

Perinteisen kasvovettä pumpuliin -vaiheen sijaan sumutan kasvosuihketta suoraan kasvoille ja pyyhin sen jälkeen kasvot pumpulilla. Mielestäni iholle jää tällä tavoin raikkaampi ja puhtaampi tunne. Ennen yövoidetta taputtelen vielä pari suihkekerrosta ihoon.

7. Tyynnytä ihoa

Viimeiseksi, mutta ei todellakaan vähäisimmäksi: voi sitä autuutta, kun saunomisen jälkeen iho saa viilentävän ja rauhoittavan sumutuksen! Tämän toistan useampaan kertaan vähentääkseni jälkihikoilua – tai ihan vaan siksi, että se tuntuu niin ihanalta...

Muut tuotteet paitsi Vichy ja La Roche-Posay on saatu. Kaikki tuotteet ovat vegaanisia.

Lue lisää:

Terkut töistä! Tällaista on meikkaajan työ korona-aikana

Öljyrakkautta! Testaa nämä ihoa pehmittävät ihanuudet