/ ihonhoito

Voiko yksi sävy oikeasti sopia kaikille? Testissä ihon sävyyn mukautuvat päivävoiteet

Sävytetty, suojakertoimella varustettu päivävoide on parhaimmillaan hankinta, josta on iloa läpi vuoden. Sävyissä on kuitenkin huimia eroja, vaikka yhden universal-sävyn luvattaisiin sopivan jokaiselle.

On toki ihana idea, että yksi sävy käy monen sävyiselle hipiälle. Ideaalitapauksessa sävyjen vertailuun ei tarvitse käyttää aikaa, ja sekin on kiva bonus, ettei meikkisävyä täydy vaihtaa syksyllä päivetyksen hiljalleen hälvetessä. Jos tuote toimii lupaustensa mukaan, sävy mukautuu niin päivettyneeseen kuin kalpeampaankin lookiin.

Vuosien kokemuksella voi kuitenkin sanoa, että usein idea on parempi kuin itse toteutus. Tai ainakin pitää vähän tsekkailla, minkä tuotteen ja sävyn valitsee. Kannattaa huomioida myös se, että koostumukset ja suojakertoimet vaihtelevat reippaasti merkeittäin.

Tässä kolme täysin erilaista voidetta, jotka testasimme, jotta sinun ei tarvitsisi 💁🏻💁.

Kevyt kotimainen

Muru Murun BB-voide SPF 15, hinta 16,90 €.

Valmistajan lupaus: Ihoa kaunistava, helposti levittyvä ja kevyen sävyn antava voide, joka yhdistää aurinkosuojan ja meikkivoiteen. Sisältää ihoa ravitsevaa ja punoitusta vähentävää murumuruvoita sekä antioksidanttista ruusunmarjauutetta.
Fysikaalinen suoja. Tuote on vegaaninen.
Meidän tuomio:
➕ Härregud, sävy näyttää alkuun todella harmaalta. Se on kuitenkin yllättävän luonnollinen kasvoille levitettynä.
➕ Sopii parhaiten punakalle iholle, koska harmaa häivyttää punaisuutta.
➕ Koostumus on mukavan kevyt ja helposti levittyvä.
➕ Lopputulos mukavan puolimatta.
➖ Tuoksu makea ja melko voimakas, joka alkaa muutaman päivän käytön jälkeen tökkiä.
➖ Matala suojakerroin, lisäsuoja kesällä tarpeen.

Anti-age-vaihtoehto

Avènen DermAbsolu Redensifying SPF 30 -sävyttävä päivävoide, 39,90 €.

Valmistajan lupaus: Sävytetty anti-age päivävoide, joka ehkäisee ikääntymisen merkkejä, kosteuttaa ja heleyttää. Tuotteessa on sekä kemiallisia että fysikaalisia filttereitä.
Meidän tuomio:
➕ Tuoksuu ihan lomalle, biitsille ja aurinkovoiteelle. Aika ihana!
➕ Koostumus voidemainen ja täyteläinen, selkeästi aikuisempi fiilis kuin esimerkiksi Muru Murussa.
➕ Suojakerroin 30 eli ihan kelvollinen.
➖ Ikävä kyllä ainakin meikäläisten lärveihin sävy on aivan liian punertava. Sävystä on varmasti iloa siinä kohtaa, jos ihon sävy sattuu olemaan poikkeuksellisen eloton ja harmahtava.

Freesaava koostumus

Originsin Ginzing Energy-Boosting SPF 40 -sävyttävä päivävoide, 31,90 €.

Valmistajan lupaus: Ihoa virkistävää ginsengiä ja kahvipavuista uutettua kofeiinia sisältävä energisoiva koostumus, joka on kevyt ja öljytön. Sävy muuttuu levitettäessä vaaleasta beigeksi. Fysikaalinen suoja. Tuote on vegaaninen.
Meidän tuomio:
➕ Jo nimi ja pirteän oranssi tuubi antavat odottaa freesiä elämystä, ja sitä tämä todella onkin!
➕ Korkea suoja.
➕ Sävy sulautuu nätisti ihoon.
➕ Testin paras tuoksu! Raikasta sitrusta ja kesäfiilistä.
➖ Kalpeanaamaiselle Elinalle sävy on aavistuksen tumma, hieman tummemmalle Ialle sen sijaan täydellinen.

Melkoiset sävyerot! Vasemmalta oikealle Avènen, Muru murun ja Originsin voiteet. Kaksi ensimmäistä vastaavat melko hyvin lopullista tulosta, mutta oikealla oleva vaalea Origins muuttuu levitettäessä reippaasti.

Ja mitä tästä testistä jäi käteen? Elina etsii yhtä sitä täydellistä sävyä ja käyttää sillä värin lemppariaan, Lumenen Instant Glow -sävyvoidetta sävyssä 2. Ia sen sijaan hurahti Originsiin täysillä.

HUOM!
Muistathan, että päivävoiteiden kertoimet ja aurinkovoiteiden suojakertoimet ovat kaksi eri asiaa – poikkeuksiakin tosin on. Esimerkiksi testissä olevan Avènen voiteen suojakerroin on vastaava kuin aurinkovoiteissa.

Usein sävättävät päivävoiteet kuitenkin valmistetaan ja testataan kuitenkin eri kriteerien mukaan. Sen vuoksi valmistajatkaan eivät aina ilmoita, onko tuotteessa sekä UVA- että UVB -suoja. Tuotteita myös käytetään eri tavoin: harva levittää sävyttävää päivävoidetta yhtä reippaasti kuin aurinkovoidetta. Summa summarun: Parisanaa kauneudesta suosittelee levittämään etenkin aurinkoisina päivinä suojavoidetta sävyttävien päivävoiteen alle. Tuplasuojasta ei ole mitään haittaa, päinvastoin.

Muru Murun ja Avènen tuotteet saatu.

Lue myös:
Miami on aurinkohullujen paratiisi, jossa musta uikkari on vitsi – terveiset kaikkien aikojen löhölomalta!

Silmänympäryksille, huulille, hiuksille... Nämä ovat kesän parhaat aurinkotuotteet!

Skippaa intialainen päähieronta ja satsaa monitoimituotteisiin – tässä kauneustärppimme matkalle