/ hiukset

Sampooton sampoo ja muut syksyn superuutuudet hiustenpesuun

Mikä kiusaus oli aloittaa tämä postaus kaikkien rakastamalla klikkiotsikolla: "Oletko aina pessyt hiuksesi väärin?" Hahaa, no et luultavasti ole, mutta ainahan nuo voi pestä paremmilla – tai ainakin erilaisilla – aineilla. Tässä muutama uutuus, joista olemme ihan vilpittömän innoissamme.

1. NEW WASH – hiustenpesuaine, joka samalla kertaa hoitaa ja puhdistaa kutrit ilman perinteisen sampoon ainesosia


Aloitetaanpa ihan alusta, koska tämä uutukainen heijastelee laajempaa ilmiötä.

Pari vuotta takaperin pinnalle pulpahti no poo -ilmiö ("ei sampoota"). Lehdet haastattelivat kilvan ihmisiä, jotka halusivat luopua sampoon käytöstä kokonaan. Muutamasta sattuneesta syystä tähän trendiin ei tullut mieleenkään tutustua omakohtaisesti. Ensinnäkin meillä molemmilla on kemiallisesti käsitelty (värjätty) tukka, joka vaatii hoitoa. Toisekseen käytämme reippaanlaisesti muotoilutuotteita, jotka on syytä pestä hiuksista pois. Ja kolmannekseen – anteeksi nyt vain – ajatus viikkokausia kestävästä tukka rasvaisena hiihtämisestä on to-del-la vastenmielinen. Tukka nimittäin ei sopeudu sampoottomuuten ihan tuosta vaan, ja lienee vähän makuasia, sopeutuuko se lainkaan.

Olemme toki kokeilleet vaahtoamattomia, asteen luonnonmukaisempia sampoita, mutta yhteenkään emme ole ihastuneet ihan varauksettomasti. Tämä uutuus sen sijaan vakuutti: se levitetään kosteaan tukkaan latvoihin asti hoitoaineen tapaan, hierotaan kunnolla päänahkaan ja huuhdellaan. Jos hiukset menevät helposti takkuun, ne kannattaa kammata läpi ennen huuhtelua. Erillistä hoitoainetta ei tarvita.

Ian lyhyt polkkatukka oli käsittelyn jälkeen sekä puhdas että siloinen, mutta Elinan käsitellympi ja pidempi kuontalo jäi hieman kuivaksi. Sipaisu hoitoainetta latvoihin seuraavalla pesukerralla ratkaisi ongelman. Yhtä kaikki lopputuloksena on puhdas, kuohkea tukka, joka on kuin sadevedellä pesty.

Tuote ei täytä luonnonkosmetiikan kriteerejä, mutta siinä ei ole parabeeneja (säilöntaine), ftalaatteja (käytetään muovien pehmentämiseen) eikä sulfaatteja (vaahtoava ja pesevä ainesosa). Ja mikäpäs siinä, onhan esimerkiksi sulfaatittomuus on sekä ympäristö- että päänahkaystävällinen ratkaisu. New Wash pesee hiukset aloekasvin nesteellä, jojobansiemenöljyllä, helokkiöljyllä, auringonkukansiemenöljyllä ja piparminttuöljyllä – joka muuten jättää ihanan freesin, viilentävän fiiliksen.

New Wash uudelleentäytettävä metallinen pumppupullo ja täyttöpussi 591 ml, 117 €. Muovinen pumppupullo 236 ml, 52 €. Kolme vaihtoehtoa eri hiustyypeille.

Ps. Vähän kallista on, mutta nettisivujen mukaan rahat saa takaisin, jos tuote ei miellytä. Tuotetta saa vain verkkokaupasta. Tämä on vähän harmi, tai ainakin me tällaisina old school -shoppaajina toivoisimme myös vähittäiskauppajakelua.

2. OLAPLEX-SARJA täydentyi sampoolla ja hoitoaineella


Jos et ole kokeillut kampaamoissa tehtävää Olaplex-hoitokäsittelyä, niin kyseessä siis hiuksia syväkorjaava hoito, joka tehdään kemiallisten käsittelyjen yhteydessä. Aiemmin saatavana on ollut kampaamoreissujen välillä käytettävä ylläpitotuote, mutta nyt valikoimiin tuli päivittäiseen käyttöön sopiva sampoo ja hoitoaine.

Olemme molemmat testannet Olaplex-käsittelyn aiemmin, ja ihan vaikuttuneita olimme. Vaikka nyt alla ei ollut kampaamokäsittelyä, sampoo ja hoitoaine pelasivat oikein mallikkaasti. Etenkin karheakutrinen Ia ihastui hoitoaineen silottavaan fiilikseen.

Pienenä vinkkinä: annostele sampoota hintsusti, sillä se vaahtoaa kuin rivakalla kädellä lasiin kaadettu olut.

Tuotteet eivät sisällä sulfaatteja, parabeeneja, gluteiinia tai eläinperäisiä ainesosia. Mainittakoon vielä, että putelit on valmistettu meressä lilluvasta jätemuovista.

Ainoa pieni miinus tulee tuoksusta, joka ei ole päätähuimaavan herkullinen. Toisaalta tuoksu on mieto, mikä on varmasti mieluisa ominaisuus monille.

Olaplex No.4 Bond Maintenance -sampoo ja No.5-hoitoaine, 31,90 €/kpl.

3. KEUNEN sampoo ja hoitoaine värjätyille hiuksille


Vaikka kyseessä ei ole vallankomouksellinen keksintö eikä edes aivan tuliterä uutuus, tätä kaksikkoa on ihan pakko hehkuttaa. Värjättyjen hiusten sampoita ja hoitsikoita on nimittäin tullut vuosien varrella testattua jos jokunen purnukka, mutta usein fiilis on ollut niin sanotusi ihan hyvä kasipuoli.

Mutta nämä Keunet taas... Ensinnäkin tuoksu on aivan ihana, raikkaan kukkais-hedelmäinen. Toisekseen hiuksista tulee niin siloiset, että pesuoperaation jälkeen kampa liukuu tukan läpi tuosta vaan. Jopa Elinan käsitelty ja pitkä kuontalo, joka yleensä asettuu vain rakennepaikkaavalla hoitonaamiolla, jää hoidetun näköiseksi ja tuntuiseksi – liekö sitten silkkiproteiinin ansiota. Tarkennetaan sen verran vielä, että Elina käyttää pesun jälkeen aina pienen määrän öljyä tai korjaavaa suihketta, mutta MIKÄÄN jälkihoito ei riitä, jos hoitoaine ei hoida kunnolla.

Keune oli jostain kumman syystä meille molemmille vähän vieras sarja, mutta nyt tajusimme, että siihen kuuluu vaikka mitä kiinnostavaa. Muotoilutuotteisiin pitää palata omassa postauksessaan – ihastuimme muutamaan purtiloon ikihyviksi.

Keune Care Color Brillianz -sampoo, 19,90 € ja hoito 20,90 €.

Kaikki postauksessa esitellyt tuotteet saatu.

Pääkuva: iStock

Lue lisää:
Tökötti, jota ilman minulla ei olisi pitkää tukkaa

Tajunnan räjäyttävä sitruunaspray - kasvosuihke koukuttaa kerrasta

Pilaako meikkien poistaminen sinunkin iltasi? Ei muuten pilaa enää