/ putsarit

Pilaako meikkien poistaminen sinunkin iltasi? Ei muuten pilaa enää

Siitä ei pääse mihinkään, että naaman puhdistaminen on yksi vastenmielisimmistä kauneusrutiineista heti epiloinnin ja hiusten värjäämisen jälkeen.

Tätä ei ehkä usko kukaan minut tunteva, mutta täydellinen koti-ilta voittaa mielestäni hauskimmankin baari-illan. Tai ainakin melkein. Relailusession kulku on seuraava: vedän verkkarit jalkaan ja upottaudun sohvan uumeniin villapeiton alle. Sitten vain Modern Family pyörimään ja lakupussi käden ulottuville. Idylli olisi täydellinen, ellei takaraivossa jyskyttävä ääni pilaisi nautintoa. Kohta pitää putsata meikit.

No mikä siinä sitten on niin kamalaa? No, minäpä kerron.

Ensinnäkin siinä kestää: jos meikkiä on vähänkin enemmän, ei pelkkä huuhtaisu riitä. Vedenkestävää ripsiväriä tai kestopunaa saa hinkata hulluna, ennen kuin se alkaa liueta. Sitä paitsi on ärsyttävää, kun läträily herättää ihanasta iltahorroksesta. Joskus olen jopa harkinnut putsarin lämmittämistä, että säästyisin sen virkistävältä ja viilentävältä vaikutukselta. Ja auta armias jos puhdistusainetta menee silmiin! Voi olla varma, ettei unenpäästä saa kirvelyraivareiden jälkeen pariin tuntiin kiinni.

Eikä tässä vielä kaikki. Kun naama on pesty, jäljellä on vielä seerumi- ja voideoperaatio. Pakko varmaan tässä kohtaa myös tunnustaa, että todella laiskalla tuulella ollessani onnistun välttämään tämänkin. Ei muuta kuin töräys kosteusvoidetta pumpuliin, pyyhkäisy ja se on siinä – naama tuli samalla putsattua ja kosteutettua.

Vaikken ehkä koskaan tule erityisemmin nauttimaan meikkien puhdistamisesta, siitä voi tehdä edes jotenkin siedettävää. Siksi kylppäristäni löytyy vain sellaisia putsareita, jotka toimivat lian räjäyttävän Andyn tehokkuudella. Parhailla tököteillä lähtee joka ikinen meikin ripe kertaheitolla ripsiväristä peitevoiteeseen.

Pari vuotta sitten kauppoihin ilmestyneet misellivedet ansaitsisivat mielestäni kauneuden Nobelin. Mikäs sen helpompaa, kuin pyyhkäistä naama aineella, joka ei vaadi huuhtelua pois ja jossa on kasvovesikin mukana. No, itse asiassa tätäkin helpompi vaihtoehto löytyy: puhdistusliinat. Sohvalta ei edes tarvitse edes nousta, kun kaukosäätimen ja karkkikulhon välistä löytyy puhdistusliinapaketti.

Kaikille kärsimättömille – tai seesteisten koti-iltojen ystäville – suosittelen näitä elämää helpottavia lemppariputsareitani:

SIIS MIKÄ TUOKSU! Emulsiota pyörittelee kasvoilla mielellään pidempäänkin, kiitos kermaisen pehmeän koostumuksen ja sitruunaruohon aromien. Samalla paksumpikin pakkelikerros liukenee kunnolla. V10 Plus Soothing Cleansing Milk -puhdistusemulsio, 100 ml, 30,70 €.
KAIKKI SAMASSA. Maailman kätevin puhdistusemulsio: samassa putelissa on mukana putsari, silmämeikinpoistoaine ja kasvovesi. Ja huom! Tällä lähtee myös vedenkestävä ripsiväri – ihan oikeasti. Bonuksena hajustettomuus. Philosophy Purity 3-in-1 Cleanser for Face and Eyes -puhdistusemulsio, 240 ml, 22,50 €.
HOKKUS POKKUS -PUTSARI. Tanakka voide muuttuu öljyisen nestemäiseksi, kun sitä sitä hieroo iholla. Öljy suorastaan sulattaa meikin kasvoilta, ja mikä parasta, se ei jätä ihoon tahmaista kelmua. Clinique Take the Day Off -puhdistusvoide, 125 ml, 38,50 €.
MIELETÖN MISELLIVESI. Eikä pelkästään allekirjoittaneen mielestä. Tämä ranskalaisista apteekeista maailmalle ponnistanut kulttipuhdistaja on nimittäin rankattu parhaaksi suunnilleen kaikissa mahdollisissa kosmetiikka-skaboissa. Eikä ihme, sillä vesi on tehokas, kosteuttava ja hellävarainen silmille. Bioderma Sensibio H20 -misellivesi, 250 ml, 18,95 €.
PAKKAUSTA MYÖTEN PRIIMAA. Tehokkaimmistakaan puhdistusliinoista ei ole paljon iloa, jos ne pääsevät kuivahtamaan. Näiden kanssa ei ole sitä ongelmaa, sillä paketissa on näppärä, suljettava kansi. Poweriakin on, joten ei ihme, että liinat löytyvät monen muunkin ammattimeikkaajan varustearsenaalista. Make Up Store Cosmetic Wipes -puhdistusliinat, 7 €.
ÖLJYNIRVANASSA. Kyllähän tälle kieltämättä kertyy litrahintaa, mutta jokainen tippa on hintansa väärti. Tuoksu ei ole enempää tai vähempää kuin aromaterapeuttinen taivas, ja loppukin on silkkaa täydellisyyttä. Öljy vie tiukassakin istuvan meikin hellävaraisesti mennessään ja lopputuloksena on käsittämättömän pehmoinen iho. Tata Harper Nourishing Oil Cleanser -puhdistusöljy, 75 €.

Pääkuva: Istock Photo