/ kynnet

Oman kynnen vahvistus acrygelillä – vihdoin kestävät rakennekynnet!

Kaikkien näiden vuosien ja epäonnistuneiden kokeilujen jälkeen löysin täydellisen kynsiratkaisun.

Rakastan lakattuja kynsiä, mutta kynteni ovat – yhtään liioitteletta – niin maanantailaatua kuin olla ja voi. Ne ovat pehmeät, liuskottuvat ja epätasaiset, eikä niitä voi kasvattaa sormenpäitä pidemmiksi millään konstilla. Ja kaiken kukkuraksi kynsipetini on tolkuttoman lyhyt, joten lakattavaa pinta-alaa on vähän. Pitkin ja solakoihin sormiini olen kyllä tyytyväinen – joku tolkku kumminkin.

Jonotuslistoja ja lisäravinteita

Rakastan räiskyviä värejä ja innostun uusista lakkavillityksistä lähes poikkeuksetta. Olin kerran – huvittavaa kyllä – kynsilakkasävyn jonotuslistalla Stockalla, kun Chanel lanseerasi himoitun greigen värisen lakan. Ikävää vaan, että eihän näissä kynsissä pysy mikään lakka paria päivää pidempään. Ei, vaikka käyttäisin laadukasta pohja- ja päällyslakkaa. Edes superkestäviksi hehkutetut geelilakat eivät tahdo kestää kuin max puoli viikkoa. Sitten väri alkaa hilseillä kynsien reunoilta, ja viimeistään viiden päivän päästä kynnet näyttävät siltä, kuin raaputtanut niillä 100 Ässäarpaa.

En ole pätkän vertaa lisäravinneihminen, mutta epätoivoni syvyydestä kertoo sekin, että olen testannut myös niitä. Ja ei, pitkäkään kuuri ei auta pätkän vertaa.

Trauma rakennekynsistä

Männävuosina olen kokeillut myös rakennekynsiä (LCN:n geelikynnet), joista olen traumatisoitunut vieläkin. Geelimassa alkoi ilmaantua kynsien reunoilta viimeistään kahden viikon jälkeen, ja marssin huoltoon aina osa kynsistä täysin säpälseinä. Kaikken kamalinta oli, kun puoliksi irroneet kynnet osuivat jonnekin – kynnen päässä oleva "tippi" eli liimattu muovinpala teki niiaavan liikkeen, ja aissssaaakeli, että se sattui! Nykyään tuollaisia tippikynsiä pidetään vanhanaikaisina, mutta 15 vuotta sitten ne olivat hienointa, mitä löytyy. Myöhemmin olen kokeillut pariakin erilaista ammattilaisen tekemää kestolakkausta, mutta eivät olleet häävejä kokemuksia nekään. Varpaisssa kestolakka kestää oikein mainiosti, mutta sormissa korkeintaan pari viikkoa.

Kyllä, kaikki mahdollinen on kokeiltu! Kynsilakkakokoelmani saa jäädä toistaiseksi keräämään pölyä.

Mutta sitten! Marmatin kerran kynsistäni kosmetologille, jonka pakeilla olin sokeroinnissa Kampin Blue Lagoon -kauneushoitolassa. Hän kertoi acrygelistä, joka on siis geelin ja akryylin risteytys, jossa yhdistyvät molempien hyvät ominaisuudet eli geelin joustavuus ja akryylin kovuus ja kestävyys. Ja kuulemma monilla vastaavilla ongelmatapauksilla acrygel on toiminut loistavasti. Olin vannonut, että kynsihuoltokierteet ovat osaltani ohi, mutta olin myös lopullisen kyllästynyt kroonisen epäsiisteihin kynsiini.

Koukussa kerrasta

Varasin ajan Blue Lagonin pro-tason kynsiteknikolle (ihana Danica). Tarjolla olisi ollut myös edullisemmat junior ja trainee -tasot, mutta tuumasin, että näin vaikea tapaus lienee pro-avun tarpeessa.

Acrygel-kynnet tehdään kynnen päälle levitettävästä valokovetteisesta massasta, ja lopputuloksesta tulee ihanan ohut ja luonnollinen. Koko hommaan meni aikaa alle tunti. En voinut lopuksi uskoa, että sähäkän tummanvioletit, tasaiset ja kiiltävät kynnet ovat MINUN. Kaikken uskomattominta on se, että kynnet kestivät seuraavaan, kolmen viikon päässä olevaan huoltoon saakka moitteettomina. Vain kasvuraja häiritsi, sillä kynteni kasvavat käsittämätöntä vauhtia.

Huollossa violetti vaihtui ruusukultaiseen glitteriin, joka on aivan mielettömän ihana. Kokeilin samalla neljän viikon huoltoväliä, mutta kuten arvelinkin, se on kasvutahdista johtuen vähän liikaa. Lisäksi yksi kynsi alkoi neljännen viikon lähestyessä osoittaa pieniä ilmaantumisen merkkejä. Huoltoväli täytyy siis pitää suosiolla kolmessa viikossa (mihin olen ihan tyytyväinen) tai sitten testata akryylikynsiä, joita Danica pohti toisena vaihtoehtona. Kuulemma ne kestävät ihan varmasti, jos acrygelin kanssa tulee myöhemmin pulmia. Toisaalta lisäkestävyydestä ei ole niin kauheasti apua, kun pääongelma on valtaisa kasvutahti.

Pääkuvassa näkyy kahden ja puolen viikon aikana tullut kasvuraja.

Uudet kynnet maksoivat 85 euroa ja huollot lähtevät 50 eurosta. Kurkkaa tarkempi hinnasto tästä.

Uusien kynsien myötä löysin myös tämän helmen! Dadi´Oilin ihanan sitruksisen tuoksuinen kynsinauhaöljy pehmentää kynsinauhat välittömästi ja kosteuttaa kynttä, 15 €. Vinkki! Sopii myös rohtuneille huulille.

Lue lisää:
Minuutti auringossa, ikuisuus naamalla? Pigmenttilaikkujen poistaminen on kallista ja työlästä, muttei mahdotonta
Toivepostaus! Vegaanikosmetiikan to 10