/ pari valittua sanaa

Näitä kulmakarvoja kadun – mutta niin kadutte tekin omianne, rakkaat nykynuoret

Ylioppilaskuvani ei ehkä ole lajityyppinsä riipivämmästä päästä, mutta joka kerran sitä katsellessani mietin samaa. Miksi, miksi aloin lukioiässä nyppiä kulmakarvojani ja ennen kaikkea MIKSI nypin ne siittiöiden muotoisiksi? Jos aikakone olisi olemassa, matkustaisin vuoteen 1996 ja riistän itseltäni pinsetit.

Mutta minkäs teet, silloin oli toiset ajat. Madonnakin (jonka vaikutus ulkonäkööni on ollut suorastaan huolestuttavan suuri, lue vaikka tästä) nyppi upeat kulmansa. Ilmeisesti me aikalaiset halusimme tehdä pesäeroa 80-luvun puskakulmiin, jotka kyllä nekin ovat oma lukunsa.

Jos viirukulmissani oli jotain hyvää, niin ehkä sitten se, että käytin melko vaaleaa kulmakynää. The ultimate kulmakarvakatastrofi on pikimustalla kynällä piirretyt viivat, jotka alkavat selkeästi erottuvasta pallerosta ja jatkuvat Edith Piaf -tyyppisinä luonnottomina puolikaarina. Positiivista sekin, että minulle ei käynyt kuten monelle muulle, joiden karvat jäivät ikuiseen siittiömoodiin vuosikausia jatkuneen nyppimisen seurauksena. Omat kulmani ovat sitkeää sorttia, niin harvat ja ankeat kuin ne ovatkin.

Tämänhetkinen muoti, niin sanotut Insta-kulmat (Instagram brows), ovat ysärikulmien täydellinen vastakohta. Kiitos tästä villityksestä kuulunee Cara Delevignelle ja muille kauneusikoneille, jotka ovat saaneet syntymälahjaksi supertuuheat tuuheat mättäät silmiensä yläpuolelle.

Free Your WOW with the new @rimmellondonuk WOW Wings Mascara! #livethelondonlook #AD

Henkilön Cara Delevingne (@caradelevingne) jakama julkaisu

Muhkeista kulmakarvoista tuli jo jokunen vuosi sitten hitti, joka on ehkä (toivottavasti?) saavuttanut nyt kliimaksinsa. Jos seuraa Instagramissa harrastelijameikkaajia, ei voi olla törmäämättä puolen otsan kokoisiin megakulmiin, joiden tekeminen on vaatinut jos jonkinlaista kulmaväriä, -kynää ja -geeliä. Ehkä jopa irtokarvoja.

Jos olisin nykynuori, haluaisin juuri sellaiset kulmakarvat. Ja olisin homman kanssa totaalisen kusessa, sillä omat kulmani ovat harvemmat kuin keväällä kasvihuoneeseen kylvämäni korianterit. Kiitos microbladingin eli kestopigmentoinnin, näytän nykyisin ihmismäiseltä jopa saunan jälkeen. Siitä voisin kirjoitella lisää myöhemmin!

Mikä niissä Insta-kulmissa sitten on pielessä? Sikäli ei mikään, sillä eihän niiden ole tarkoituskaan miellyttää lähiössä asuvan perheenäidin silmää. Voin myös vilpittömästi sanoa, että olen usein ihan ihaillutkin sitä valtavaa duunia, joka kulmien rakentamisessa on ollut. Jos nyt kuitenkin jotain olen oppinut, niin sen, että se luonnollisempi vaihtoehto on usein se imartelevampi ja aikaa kestävämpi ratkaisu. Etenkin ohut suomalainen hius- ja kulmakarvalaatu ja hiusrajaa hipovat, piiretyt kulmakarvat ovat jokseenkin eksoottinen ratkaisu. Tai sitten olen muuttunut tylsäksi konservatiiviksi, mene ja tiedä.

Tässä vielä kokoelma Insta-kulmia trendin aallonharjalta. Ja kuten huomaamme, kulmakarvajengi on selvästi sitä mieltä, että meikissä enemmän on aina enemmän. Oli näistä mitä mieltä tahansa, niin omat ylioppilas-siittiöni ne voittavat mennen tullen:

Happy Easter🐰 - - - The @lipsticknick_ event with @cosmetips is less than 1 week away!! Make sure you use the code REUBEN10 for 10% off your tickets!!💞 Products: Foundation: @toofaced #toofaced born this way✨ Concealer: @tartecosmetics #tarte shape tape & @kkwbeauty #kkwbeauty Brightner✨ Powder: @maccosmetics @maccosmeticsuk #mac Mineralize skin finish✨ Contour: @kkwbeauty #kkwbeauty @kimkardashian Powder contour and highlight kit✨ Highlight: @__dollbeauty_ glow obvs & @jeffreestarcosmetics “dark horse” ✨ Brows: @benefitcosmeticsuk @benefitcosmetics Brow zings✨ Shadow: @hudabeauty desert dusk & @anastasiabeverlyhills #abh #norvina modern renaissance ✨ Lashes: @tatti_lashes TL3 😍😍😍 Lips: @hudabeauty “crush” and #lipstobe ✨ Hope you love✨😘

Henkilön reuben (@reubendemaid_1) jakama julkaisu