/ anti-age

Päivä, jolloin siirryin mummoseerumin käyttäjäksi

Käsite mummosukkahousut lienee kaikille tuttu. Ne ovat ne paksut, ruskeat sukkikset, joissa on tuhdisti deniereitä ja joita mummot omassa lapsuudessani käyttivät.

Niin käytti minunkin mummoni, joka osti omansa Hakaniemen hallin yläkerrasta. Kerran ostoksilla käytyään hän kehui, että myyjän mukaan myös ranskalaiset naiset vetävät juuri näitä sukkahousuja kinttuihinsa. No, mistä sitä tietää, onhan Ranska muutakin kuin Pariisin Avenue Montaigne.

Ajat ovat muuttuneet, eikä huivipäisiä, ruskeasukkaisia mummoja näy enää kuin itärajan takana tehdyissä kuvareportaaseissa. Muistot kuitenkin elävät.

Estée Lauderin Advanced Night Repair -seerumi oli minulle vuosikaudet kosmetiikkahyllyn ruskeat sukkahousut. Tiesin, että seerumi on legendaarinen ja yksi maailman myydyimmistä. Silti tuntui, että tuo syvänruskeaan, kultakorkkiseen lasipulloon pakattu elämän eliksiiri oli jotain, mitä alkaisin käyttää "sitten joskus", kun olen vähän varttuneempi.

Paitsi että öööööö, jotenkin mystisesti siinä kävi niin, että täytin 40. En vaipunut ikäriisiin, mutta todettakoon silti, että kyllähän se ikä ihan näkyy. Poskeani on jo vuosikaudet koristanut sitkeä pigmenttilaikku, ruskea sekin. Ihoni on myös salakavalasti muuttunut pintakuivaksi, mitä en millään uskonut, vaikka useampi kosmetologi ja kosmetiikkamyyjä siitä huomautti. Juonteitakin löytyy.

Tajusin, että oli tullut aika korkata ruskea lasipullo. Noh, itse asiassa se oli tullut jo vuosia sitten – mutta ilmeisesti ajattelin olevani ikuisesti 29.

Vaikka oloni oli hämmentynyt, loppu sujui ilman dramatiikkaa. Tavaratalon myyjä lorautti kämmenselkääni kunnon tujauksen seerumia, jota taputtelin iholla hetken. Sitten vain kassan kautta 74 euroa, kiitos, ja kotiin.

Sittemmin Advanced Night Repairista ja minusta on tullut bestikset. Eikä se mikään mummoseerumi ole, herranjestas, vaan elegantti aikuisen naisen valinta.

Kuten myyjä kehui, seerumi on superkosteuttavaa ja sopii hyvin käytettäväksi myös päivisin. Se imeytyy sukkelaan, jättää kimmoisan fiiliksen ja mielestäni jopa vahvistaa ihoa, kun sitä käyttää säännöllisesti. Ja toisin kuin monet muut seerumit, tämä ei huijaa hetkessä häviävällä silikoni-efektillä. Tuoksu ei ole mikään huumaavan ihana vaan hieman lääkemäinen, mutta toisaalta se luo uskottavuutta. Jos tuoksua pitäisi kuvailla jotenkin, sanoisin, että se on tehokas. Luotan nykyisin ruskeaan myös silmänympärysten hoidossa: ostin seerumille kaveriksi saman linjan Eye Concentrate Matrix hoitotiivisteen silmänympäryksille, enkä enää tajua, miten hetki sitten elin ilman sitä.

Sukkahousuissa minulle kuitenkin on jatkossakin vain yksi oikea sävy: musta.