/ ihonhoito

Multimasking-överit – testasimme uuden naamiotrendin

Onko kasvonaamion käyttö mielestäsi hifistelyä? Siinä tapauksessa tämä uusin villitys voi aiheuttaa akuutin torjuntareaktion. Suuressa maailmassa kun ollaan nyt sitä mieltä, ettei yksi naamio ei ole enää mitään.

Naamioiden menekki on kasvanut roimasti pari viime vuoden aikana, kiitos kätevien ja kertakäyttöisten kangas- ja geelilappusten. Trendikkäin tapa käyttää niitä on niin sanottu multimasking. Tämä tarkoittaa sitä, että naama lätkitään täyteen erilaisia palasia ja suikaleita. Vaihtoehtoisesti voi toki käyttää erilaisia purkista kasvoille levitettäviä perinteisiä naamioita.

Ideana on, että jokainen kasvojen alue saa juuri tarvitsemansa tehoaineet. Ajatus on kieltämättä hyvä, sillä onhan iho täysin erilainen esimerkiksi nenän ja silmänympärysten alueella.

MUTTA.

Kyllähän tämä melkoista viitseliäisyyttä vaatii. Ainakin, jos sen vie yhtä pitkälle, kuten me tässä kokeilussamme t i e t y s t i veimme. Käytimme kahdeksaa erilaista naamiota, mikä lienee jo osastoa ultimate multimasking.

Kuuma kysymys kuuluukin nyt, kannattiko se? No tuota noin... Testaaminen oli kieltämättä hauskaa, mutta jos sattuu olemaan muutakin elämää kuin naamiopalasten yhteensovittelu, niin suosittelemme kahta, max kolmea naamiota kerralla. Ja vinkki-vinkki, järkevin vaihtoehto on käyttää samaan aikaan samansorttisia naamioita. Jos nimittäin virität silmien alle laput ja muualle kasvoihin poispestävän tuotteen, käy niin, että huuhdot lappusten tehoaineet viemäriin naamaa putsatessasi. Kangas- ja muiden vastaavien naamioiden idea kun on, että imeytymättömät tehoaineet painellaan kasvoihin naamion poistamisen jälkeen.

Vaikka lappushow oli melkoisen työläs, oli helpottavaa, ettei kasvoja tarvinnut lopuksi pestä. Ja tunne iholla oli toki ihanan freesi – etenkin kaulan iho nautti räätälöidyistä tehoaineista silmin nähden. Villityksen miinuksena on pakkausjäte, joka ei varsinaisesti vähennä maailman muoviongelmaa. Toivottavasti kangasnaamioita löytyy tulevaisuudessa ekologisemmin pakattuina. Yksi kangasnaamio viikossa tarkoittaa 52 muovi- tai foliokäärettä vuodessa. Se ei ole ihan vähän se.

Näitä testasimme
OTSASSA JA LEUASSA kosteuttava Dr. Jart + Hydration Lover Rubber Mask -kuminaamio, 10,50 €. (Kuvassa pienemmäksi leikattuna.)
SILMIEN ALLA JA HUULILLA pehmentävät Geelilaput, 1 € / kpl, Tokmanni.
NENÄSSÄ mustapäiden häätöön Montagne Jeunessen 7th Heaven Charcoal Pore Strips -lappunaamio, 3,90 € / 3 kpl. (Kuvassa pienemmäksi leikattuna.)
POSKILLA JA KULMAKARVOJEN VÄLISSÄ Kocostarin Slice Mask Sheet -naamiopalat: virkistävä Cucumber, heleyttävä Strawberry ja ravitseva Sunflower, 3,90 €.
KAULALLA Surkranin silottava Luxurious Gold Crystal Collagen -kumimainen geelinaamio, 14 €. Tähän ihastuimme!