/ ihonhoito

Kasvosuojuksen käyttö toi iholle maskiaknen - ja mieleen elävästi teiniajat

Nuorempana naaman kukkiminen oli lähes maailmanloppu, mutta eipä se tunnu kivalta näin aikuisenakaan. Tänä syksynä on taas saanut totutella näppyihin, punoitukseen ja ärtyneeseen ihoon. Kun hipiä hikoilee, hautuu ja hankautuu kasvosuojuksen alla, kasvoille voi pukata nk. maskiakne eli maskne (mask-introduced acne = maskin aikaansaama akne).

Iho-ongelmia syntyy, kun kostea ja lämmin hengitysilma pyörii maskin sisällä,  kertyy iholle ja tiivistyy suojukseen. Erittäin otollinen kasvualusta bakteereille ja lähtökohta ihohuokosten tukkeutumiselle siis. Onneksi maskiaknea on ainakin jossain määrin mahdollista ehkäistä ja oireita helpottaa.

Tässä hoitovinkit ja toimivat tuotteet oikkuilevalle iholle:

1. Vaihda maski tarpeeksi usein ja jos mahdollista, pyyhkäise kasvot vaihdon yhteydessä misellivedellä kostutetulla vanulapulla. Misellivesi imaisee itseensä ihon pinnalle nousseen hien, talin ja epäpuhtaudet. Koska maski alkaa kerätä iholta meikkiä, talia ja epäpuhtauksia, kerran käytetty maski tule pestä ennen uutta käyttöä.

2. Putsaa kasvot päivän päätteeksi kunnolla ja syväpuhdista iho huokosia myöten muutaman kerran viikossa kevyellä kuorinnalla tai naamiolla. Ja nimenomaan kevyellä, sillä jos ihoa kuuraa liikaa, sen oma suoja heikkenee ja iho ärtyy helposti entisestään.

3. Suosi tuoksuttomia ja hellävaraisia hoitotuotteita. Etenkin maskin alle jätettävien aineiden on hyvä olla tuoksuttomia - johan siitä tulee paha olo, jos voimakkaan tuoksuista voidetta joutuu haistelemaan tuntikausia! Myös maski kannattaa pestä hajusteettomalla pesuaineella.

4. Kosteuta ihoa kunnolla, vaikkei siltä tuntuisikaan. Kun iho on hyvin kosteutettu, se kestää paemmin hiertämisen aiheuttamaa ärsytystä. Rauhoita ärsytys miedoilla ja estä ihon tukkeutuminen ohuilla hoitotuotteilla. Rasvaset koostumukset hautuvat lämmössä ja voivat aiheuttaa epäpuhtauksia.

5. Vähennä meikki minimiin. Moni on ottanut pohjustusaineet ja kiinnityssuihkeet käyttöön, jotta meikki pysyisi maskin alla paremmin. On kuitenkin sitä parempi, mitä vähemmän meikkiä iholla on. Kasvosuojan lämmössä muhiva pakkelikerros tukkii helposti ihoa. Jos meikittömyys on ihan mahdoton ajatus, niin vaihda meikkivoide sipaisuun kevyttä mineraalipohjaa, sävyttävää päivävoidetta tai BB-voidetta. Ja satsaa silmämeikkiin!

Kokeile näitä:

Puhdista iho

BTB13-sarjan Gentle Micellar Water -misellivedestä löytyy kätevä 75 ml:n pikkupullo, joka kulkee helposti mukana vaikka käsilaukussa, 15 e.

Kuori hellästi

Tätä vesipohjaista ja rakeetonta, superhellävaraista kuorintageeliä voi käyttää iholle useamman kerran viikossa ja se käy jopa hieman ärtyneelle ja herkistyneelle iholle. V10 Plus Water Based Peeling -kuorintageeli, 34,80 e.

Syväpuhdista naamiolla

Naamio ja kuorinta kätevästi samassa! Lieracin kaksitehoinen Supra Radiance Double Peeling Mask -kuorintanaamio tekee ihosta heleämmän kertaheitolla, 40,40 e.

Hoida kevyellä koostumuksella

ACO:n kiinteyttävä Face Age Delay Serum -seerumi on syväkosteuttava, emulsiomainen ja hajusteeton - eli napakymppi kasvosuojuksen alle! Hinta 25 e.

Rauhoita ärsytys

Täydellinen täsmätuote maskiärsytykseen: Erisan+ Prebioottinen päivävoide rauhoittaa ihoa sekä vähentää punoitusta ja öljyisyyttä. Hajusteeton ja kehitetty herkälle iholle, 17,50 e.

Tuotteet on saatu. Erisan, BTB13 ja ACO ovat vegaanisia.

Lue lisää:

Terkut töistä! Tällaista on meikkaajan työ korona-aikana

Probioottituotteet pelastivat karrelle kärähtäneen ihon - hittiraaka-ainen tepsii moneen ihopulmaan. Katso kuvat!

Seerumi on ihonhoidon ihmeidentekijä! Testissä tehoboosterit eri tarpeisiin