/ ihonhoito

Luulitko sinäkin, ettei ihoa voi kosteuttaa liikaa?

Näin kuvittelin itsekin, kunnnes osallistuin ihonhoidon verkkovalmennukseen.

Olen kyllä tajunnut aikapäivää sitten, että jos nahkaa jynssää jatkuvasti rakeisilla kuorinnoilla tai ylihoitaa liian voimakkailla aineilla, niin ei hyvä seuraa. Jotenkin silti kuvittelin, että koska kosteutus on ihonhoidon kulmakivi, ihoa ei voi MISSÄÄN NIMESSÄ kosteuttaa liikaa.

Verkkovalmennus on asiasta eri mieltä, ja peruste kuuluu seuraavasti:

Jos ihoa kosteuttaa liikaa, sen suojakuori pehmenee. Tästä seuraa se, että ihonhoitotuotteet pääsevät tunkeutumaan hipiään turhankin tehokkaasti. Lopulta iho saattaa reagoida liiallisena herkkyytenä, ja tästä syystä voiteet saattavat jopa kirvellä iholla.

Jos "ihon suojakuori" tuntuu käsitteenä turhan korkealentoiselta, niin avataan sitä vielä hieman. Kyseessä siis on tiiliseinämäinen ihon uloin kerros, jossa tiilet ovat kuolleita ihosoluja ja laasti ihon omaa sidosmassaa. Sen tarkoitus on sitoa tiilet seinämäksi. Jos tiilet eivät ole tiiviisti yhdessä, ihon suojakuori on heikko.

Vaikka oma ihoni ei herkimmästä ja kuivimmasta päästä olekaan, saatan ensi talvena harkita kaksi kertaa, holvaanko naamaani kaikki kosteusnaamiot, -seerumit ja -voiteet "ihan vaan varmuuden vuoksi."

Uusi alku ihollesi -on maailman ensimmäinen kuluttajille suunnattu verkkovalmennus, joka keskittyy ihonhoitoon. Valmennus ei ole minkään kosmetiikkavalmistajan sponsoroima.