/ hiukset

Muotovaahto, ilmakiharrin ja tarrarullat esiin – kauden trendikkäin hiustyyli syntyy retrokonstein

Joskus vanhat konstit ovat parempia (tai ainakin yhtä hyviä) kuin uudet. Kevään hittikampaus on I-S-O ysärihenkinen huippumallitukka, eikä se synny muotoilusuihkeilla eli "litkuilla", kuten eräs kampaaja totesi.

Käsi ylös kaikki, jotka ovat koskeneet muotovaahtoon viimeiseen viiteen vuoteen! Niinpä, hiljaista on, sillä nestemäiset muotoilusuihkeet ovat syrjäyttäneet vaahdot lähes täysin. Suihkeet ovat toki pelanneet täydellisesti yhteen muotoilurautojen kanssa, sillä tällä kombolla hiuksiin saadaan luonnollista, keveää liikkuvuutta.

Nyt hiusmuodissa puhaltavat uudet (föhn!)tuulet, mistä olen enemmän kuin mielissäni. Nyt ei nimittäin hävetä työkeikoilla, kun kaivan kassista ilmakihartimen esiin. Sehän ei varsinaisesti ole (pariin vuosikymmeneen) ollut se muodikkain väline hiustenlaitossa. Mutta jos allekirjoittaneelta kysytään, niin se on rankasti aliarvostettu vempain. Ei nimittäin ole helpompaa ja nopeampaa tapaa kuivata ja muotoilla tukka samaan aikaan. Puhumattakaan siitä, kuinka kullanarvoinen reissukaveri kiharrin on.

Ikisuosikkini ilmakihartimista on OBH Nordican Björn Axén 3586 -malli. Yksi kolmesta vaihdettavasta päätyosasta on reilun kokoinen, ja sisäänvedettävät piikit takaavat, ettei vekotin takerru tukkaan. Myös johto on ekstrapitkä. Hinta 49,95 €.

Muotovaahto puolestaan on ihan lyömätön tuote, kun kuontalo kaipaa kuohkeutta ja jämäkkää rakennetta. Vaahdot ovat kehittyneet huimasti sitten viime buumin. Aiemmin ne kovettivat tukan koppuraksi kuivuessaan, mutta nykyversiot jättävät hiukset hämmästyttävän pehmeiksi – vaikkei tukkaa edes föönaisi kuivaksi. Olen kokeillut testimielessä myös normivaahtoja jämäkämpiä kuituvaahtoja (jossa siis mukana ekstratukea antavia kuituja), ja jäin niin sanotusti haavi auki. Ei enää tietoakaan tahmaisuudesta ja klähmäisyydestä!

Joicon Body Luxe Root Lift Volumizing Foam -tuuheuttavaa tyvikohottajaa on helppo annostella tarkalla suuttimella, 23 €.

EVO:n macgyver multi-use mousse -muotovaahto on niin ilmavan kevyttä, että se levittyy vaivatta myös kuiviin hiuksiin. Ja mikä tuoksu! Hinta 27,90 €. Tuote on vegaaninen.

Id Hairin Blow Fiber Foam -kuituvaahto aktivoidaan työstämällä sitä kämmenten välissä ennen hiuksiin viemistä, 19,90 €.

Kokosin tähän vinkit, joilla syntyy takuuvarmasti kuohkea kampaus. Voit käyttää muotoiluun makusi mukaan ilmakiharrinta tai fööniä ja pyöröharjaa.

  1. Aloita muotovaahdon levittäminen TYVESTÄ, joka kaipaa eniten nostetta. Jos käytössäsi on kapealla suuttimella varustettu sprayvaahto, jaa hiukset koko pään leveydeltä jakauksille muutaman sentin välein ja suihkuta vaahtoa jakausta pitkin.

  2. Kohota hiukset kuivatessa VÄHINTÄÄN kohtisuorasti, 90 asteen kulmassa ylöspäin hiuspohjasta. Jos tahdot todella pöyhkeän lopputuloksen, ilmakiharra tai föönaa hiuksiasi täysin päinvastaiseen suuntaan kuin mihin ne normaalisti laskeutuvat.

  3. Malta kuivata hiukset TÄYSIN kuiviksi. Jos tukkaan jää aavistuskin kosteutta, kampaus lätsähtää takuuvarmasti. Huolellinen kuivaus takaa myös sen, että hiusten pinta sulkeutuu, jolloin lopputulos on siloinen eikä harottava.

Vaikka tässä nyt tuli mollattua muotoilusuihkeita litkuiksi, ne ovat mitä mainioin apu megatukan uudelleenmuotoilussa. Jos lässähtänyt fleda kaipaa kohennusta, vaahtoa ei kannata truutata lisätä, sillä se tekee hiuksista helposti raskaan. Lisää tukkaan sen sijaan muutama painallus suihketta. Perään ilmakiharrus tai föönaus, ja kampaus on taas kuin uusi!

Vinkkinä vielä: Kun hiukset ovat kuivauksen jäljiltä edelleen lämpimät, pyöräytä niihin muutama jumbokokoinen tarrarulla meikkaamisen tai aamukahvin hörppimisen ajaksi. Poista rullat vasta, kun tukka on kunnolla jäähtynyt, niin kampauksesta tulee kestävä.

Jos kaipaat inspistä ison tukan tekoon, tsekkaa nämä Instagramin jättifledat:

Tässä huippumalli Ashley Grahamin tyylinäyte: ysäritukka aidoimmillaan!

View this post on Instagram

💚@vmagazine💚

A post shared by A S H L E Y G R A H A M (@ashleygraham) on

Kolmen k:n kampaus eli kuohkeutta, kiharaa ja kiiltoa.

View this post on Instagram

Ну вот! Первый показ в Москве!🙈 Для голливудской модели голливудская прическа⭐️ Честно говоря, вчерашний день - это что-то невероятное, я реально не ожидала🤷🏻‍♀️ Очень надеюсь, что Москве мой #ветервволосах искренне понравился, я так волновалась🙄 Спасибо, что были со мной🤗 @sasha__esenina и @oksana_sergeeva_stilist у меня нет слов, чтобы выразить мою благодарность в полной мере! Ну какие вы тут крутые💣 Тысячу раз спасибо за экскурсию в -15, переезды из тц в тц, кучу вкусной еды и за @esse_beauty_studio За то, что все это стало реальным!❤️

A post shared by Nika Belyanko (@veronika_belyanko) on

Lyhempikin hiusmalli näyttää superhyvältä ilmavan isoksi muotoiltuna.

(Kaikki muotovaahdot on saatu.)

Pääkuva: iStock

Lue lisää:
Pari sanaa täydellisyydestä – vuoden 2018 parhaat kosmetiikkatuotteet ovat tässä!

Sampooton sampoo ja muut syksyn superuutuudet hiustenpesuun

Tökötti, jota ilman minulla ei olisi pitkää tukkaa