/ pari valittua sanaa

Huulikiilto tulee, oletko valmis? Me emme ole

Ensin se oli vain hiljainen signaali, mutta nyt se on uskottava. Huulikiilto, tuo ysäriltä tuttu tahmainen tökötti, on taas täällä.

Vinyylimäistä kiiltoa, kimalletta, hologrammiefektejä... Vielä hetki sitten valloilla ollut mattapunatrendi on väistymässä, sillä huulikiiltoja näkyy joka puolella mainoskuvista Instagramin meikkipostauksiin. Ja tässä kohtaa täytyy vielä palata äsken mainittuihin kimalteisiin, että KYLLÄ, jopa ne överit kimallehippukiilteet ovat tulossa takaisin. Sellaisetkin korkean profiilin kosmetiikkasarjat, kuten Pat McGrath Labs ja MAC, yrittävät houkutella meiltä takaisin kimmeltävien barbie-huulten aikakauteen.

Huulikiilloilla on toki vannoutunut fanikuntansa, mutta on muutama syy, minkä vuoksi meidän meikkiarsenaalistamme ei niitä löydy:

TAHMAISUUS. Hiukset, kaulahuivi, kissankarvat, you name it. Kaikki mahdollinen ja mahdoton nappaa kiinni kiiltoon. Ainoa sen kanssa toimiva hiusratkaisu on pinkeä, geelin avulla takaraivolle sliipattu nuttura. Tai kalju.

TUOKSU. Mikä ihme siinä onkin, että kiilloissa on lähes järjestäen karkkimaisen äitelä tai "virkistävän" piparminttuinen, silmissä asti tuntuva tuoksu? Tämä toki ilahdutti vielä silloin, kun ikä alkoi ykkösellä tai kakkosella, mutta sittemmin hajukumimainen tuoksumaailma on vain ja ainoastaan tympinyt.

TUNNE. Sitä voisi verrata ostereiden syöntiin – niljakkaaseen koostumukseen joko tottuu tai ei. Itsensä siedättäminen on tietysti mahdollista, eihän edellisen huulikiiltobuumin aikanakaan ollut muuta mahdollisuutta kuin oppia elämään huulet klähmäisinä.

PYSYVYYS. Hommahan menee niin, että mitä tahmeampi koostumus, sen paremmin se kestää. On kuitenkin niin, että surkeinkin huulipuna päihittää pysyvyydessä minkä tahansa kiillon mennen tullen.

EPÄHYGIEENISYYS Huulikiiltotuubin suuaukko on kuin likamagneetti, joka imee itseensä kaikki mahdolliset pölyhiukkaset ja irtoroskat. Viikko sitten korkattua kiiltoa ei paljon enää tee mieli sutia huulille. Kaiken kukkuraksi hylsystä tursuaa aina tavaraa pihalle, kun korkin kiertää kiinni. Seuraavaksi tahma onkin ympäri meikkipussia, ja mikäs sen mukavampaa.

SE, MILTÄ SE NÄYTTÄÄ Olisimme valmiita kärsimään kaikki edellä mainitut asiat, mikäli lopputulos olisi sen väärti. Sille ei voi kuitenkaan mitään, että joka kerran peiliin vilkaistaessa naama näyttää siltä, kuin olisi nauttinut lautasellisen loimulohta ja jättänyt huulet pyyhkimättä.

Aina kuitenkin vannomatta paras. Tässä saattaa käydä samalla tavalla kuin muodin kanssa usein tuppaa käymään – yhtenä hetkenä sitä vannoo pysyvänsä ikuisesti erossa kivipestyistä farkuista, ja seuraavassa hetkessä ne ovat jalassa. Kynnystä kiiltojen kokeiluun madaltaa myös se, että uudet tulokkaat ovat kevyempiä ja hoitavampia kuin edellisen buumin ajalta tutut tökötit.

Ja kuten huomaamme, Instagram on jo tahmean muodin pauloissa. To be continued...

✨ Sliiiide to ➡️ Some of my favorite BEAUTY l👀ks we created for @americanidol live shows ✨You are accessed through the eyes, so to be on your BEAT is the point . I am lucky to work with some of the best people in the industry from camera & lighting crew to hair stylists and wardrobe team. I’m so grateful to @covergirl for providing us w every shade in the rainbow, and my agents @traceymattinglyagency for keeping me repped up!! There are an infinite number of shooting stars, and for me to have orbited one in THIS lifetime is surreal ✨💫@katyperry 💋✨ !! Congrats on an incredible season KP & thanks for letting me blend in !! #americanidol #beauty #katyperry #moments #makeupbymanthony #makeupartist #hollywood #comeforthetwist #iamwhatimakeup #covergirlmade

Henkilön MICHAEL ANTHONY (@manthony783) jakama julkaisu

Kuva: iStockphoto