/ hiustenhoito

Tekikö kesä tuhoja tukkaan? Testissä täsmähoidot eri tarpeisiin

Vuodessa on muutamia hoitorutiineita, joita ei voi jättää väliin. Jokasyksyinen hiusten naamiokuuri kuuluu ehdottomasti näihin, ja nyt loppusyksystä on korkea aika tehohoitaa kutrit. Vaikka kuinka olisi kulkenut kesällä lippis tai huivi päässä, aurinko-vesi-lämpö -yhdistelmä pääsee joka tapauksessa tekemään tehtävänsä eli kuivattamaan ja haurastuttamaan hiuksia ja haalistamaan niiden väriä. Kokeilimme hiusnaamiot nejään ongelmaan.

Vahvistusta

Kérastasen Genesis Masque Reconstituant -hiusnaamio, 51 e.

Lupaus: Tehokkaasti vahvistava naamio heikentyneille hiuksille, joilla on taipumusta katkeiluun. Runsas koostumus syväravitsee hiuskuitujen heikentyneitä kohtia. Hoitavien ainesosien tehoyhdistelmä tekee hiuksista helposti kammattavat, pehmeät ja ravitut.

Kokemus: Kun korkin pyöräyttää auki, nenään tulvahtaa melko voimakas, hajuvesimäinen tuoksu. Koostumus on pehmeä ja muistuttaa kasvoille levitettävää kosteusnaamiota. Hiukset ovat suihkun jälkeen helposti kammattavat, mutta tuoksu jää leijailemaan pään ympärille ja tuntuu häivähdyksenä vielä seuraavanakin päivänä. Vaalennettu polkkatukkani näyttää joka tapauksessa kiiltävältä ja ilmavalta. Se ilahduttaa, sillä joskus vastaavat tuotteet ovat tehneet hennohkoista hiuksistani raskaat. Hoitavuudelle annan neljä tähteä viidestä, sillä muutama kuiva kohta latvoissa kaipasivat hoitosuihketta. (Elina)

Kosteutta

Lakmén Teknia Organic Balance Treatment -hoito, 29,90 e.

Lupaus: Kaikille hiustyypeille sopiva hoitoaine syväkosteuttaa sekä hiuksia että hiuspohjaa. Merivesilähteen veden ja kendiöljyn sekoitus ravitsee hiuksia tyvestä latvaan ja tekee niistä silkkiset, elastiset ja helposti hallittavat. Sisältää 95% luonnollisia raaka-aineita. Silikoniton.

Kokemus: Naamio on melko tanakkaa tavaraa, joten se kannattaa notkistaa kämmeneten välissä (eikä pyyhekuivata hiuksia liikaa) ennen hiuksiin viemistä, niin aine levittyy helpommin. Täyteläinen maski pehmittää ja siloittaa kuivankarhean tukan mukavasti, mutta kiiltoa jäin vähän kaipailemaan. Tuoksu on miellyttävän kevyt ja raikas - ehkä mukana on vähän kookostakin? (Ia)

Syväkorjausta

Biozellin Bioplex Bonder Mask No 03 -hiusnaamio, 15 e.

Lupaus: Rakennepaikkaa hiusta sisältäpäin ja estää hiusten vahingoittumista omega 3,6 ja 9 rasvahappojen, auringonkukkauutteen ja chia-siementen avulla. Antaa kiiltoa, elinvoimaa ja joustavuutta hiuksille. Silikoniton ja sulfaatiton.

Kokemus: Pikkuruisesta pumppupullosta tulvahtaa niin äklömakea ja halvan oloinen tuoksu, että on pakko tarkistaa, onko tuote kenties suunnattu lapsille. Normihoitoainetta muistuttava kevyt koostumus ei sekään herätä luottamusta. Lopputulos yllättää kuitenkin täysin! Tukka muuttuu kertakäsittelyllä siloiseksi, ilmavaksi ja kiiltäväksi. Eikö tässä tosiaankaan ole silikonia? Täyden kympin tuote ilman järkkyä tuoksua. (Ia)

Värin freesausta

Four Reasonsin Color Mask Toning Treatment -tehohoito, 14,90 e.

Lupaus: Sävyttävä tehohoito antaa hiuksille värikylläisen pigmenttiannoksen lisäksi vahvuutta ja ravinteita kasvipohjaisten proteiinien ja aminohappojen avulla. Lopputuloksena terveet, hyvinvoivat hiukset, joiden väri hehkuu eloisana.

Kokemus: Four Reasons -sarja kuuluu suosikkeihini, sillä laatu on hyvä ja hinta varsin kohtuullinen. Niinpä tartuin innolla tähän tuubiin. Täytyy kuitenkin sanoa, että tehohoitona se on oikein hyvä, MUTTA väripigmentin määrä ylitti odotukseni. Eikä välttämättä ihan parhaalla mahdollisella tavalla, sillä lopputulos oli railakkaan oranssi ja paikoin epäsasainen. Jälkimmäinen  johtunee siitä, että hiusteni latvat ovat paikoin kuivat. Suosittelenkin tätä kunnon väritujausta kaipaaville ja niille onnekkaille, joiden tukka on suht hyvässä kunnossa. Meille muille kivoin lopputulos tulee, kun laimentaa tätä hoitsikkaa jonkun muun hoitoaineen kanssa. (Elina)

Tuotteet on saatu. Lakme, Four Reasons ja Biozell ovat vegaanisia.

Lue lisää:

Probioottituotteet pelastivat karrelle kärähtäneen ihon - hittiraaka-aine tepsii moneen ihopulmaan. Katso kuvat!

Seerumi on ihonhoidon ihmeidentekijä! Testissä tehoboosterit eri tarpeisiin

Rakkautta ilmassa! Tästä syystä hurahdimme meikinpohjustajiin, joita hetki sitten inhosimme